Uzungöllü turizmciler: İsrailli turist istemiyoruz

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yaptığı saldırıya Doğu Karadeniz bölgesindeki turizmciler tepki gösterdi. Bölgenin en önemli turizm

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yaptığı saldırıya Doğu Karadeniz bölgesindeki turizmciler tepki gösterdi. Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Uzungöl'deki turizm işletmecileri, İsrailli turistleri Uzungöl'e istemediklerini dile getirdi.

Trabzon'un Çaykara İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Akyüz, Uzungöl'e İsrailli turist istemediklerini söyledi. Uzungöl'de turizm işletmeciliği de yapan Başkan Akyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' olayından sonra bölgeye gelen İsrailli turist sayısında ciddi bir azalma olduğunu, son yaşanan gelişmelerden sonra da artık kendilerinin İsrailli turistleri istemediklerini belirtti.

Barbar İsrail yönetimine gereken dersi vermenin tüm kesimlerin görevi olduğu ifade eden Akyüz, turizmcilerin de kendilerine düşen yaptırımı uygulamaları gerektiğini savundu.

Yıllarca Filistin'e yapılan zulmü gerçek tepkiyi göstermediklerini, ancak artık göstermeleri gerektiğine inandığını anlatan Akyüz, "Dünyanın gözü önünde yapılan son olayı tüm dünyada olduğu gibi bizim gibi turizme hizmet eden müteşebbisleri de ciddi bir şekilde düşünmemiz gerektiğine inanıyorum." dedi.

Doğu Karadeniz'e gelen İsrailli turistlerin bölge ekonomisini önemli bir katkı sağlamadığına işaret eden Akyüz, bölgenin bitki florasına yönelik zarar verdiklerini savundu. Akyüz, "Avrupa'nın üçte iki bitki florasına sahip Doğu Karadeniz'i karış karış gezip tüm soğansı bitkileri alıp kendi ülkelerine götürüp orda yeni bir flora üretip buranın bakireliğini ellerine almalarına göz yummamamız gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İsrail turistlerini bölge turizmine katkıdan çok zarar vereceğini ileri süren Akyüz, tüm esnafları İsrail'in bu insanlık ayıbına karşı elinden geleni yapmaya çağırdı.