TZOB'dan İsrail ürünlerine boykot çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçileri olarak İsrail ürünlerini boykot ettiklerini söyledi. Bayraktar, u

  Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar , Türk çiftçileri olarak İsrail ürünlerini boykot ettiklerini söyledi . Bayraktar , uluslararası barış gönüllülerine karşı İsrail ' in orantısız güç kullanarak yaptığı saldırıyı , uluslararası korsanlık ve eşkıyalık olarak değerlendirdiklerini belirtti .

Şemsi Bayraktar , konuyla ilgili yaptığı açıklamada , " Türk çiftçisi olarak İsrail ürünlerini boykot ediyoruz . İsrail ' in yaptığı bu zulüm son bulana kadar , İsrail mallarını kullanmayacağız . Tüm Türk Milletini bu eyleme davet ediyoruz . " dedi . Bütün dünya devletleri ve uluslararası kuruluşların da kınama açıklamalarını bir tarafa bırakıp , İsrail ' e karşı caydırıcı pratik önlemler , ekonomik ve sosyal müeyyideler uygulaması gerektiğini söyledi .

Üyesi bulundukları Uluslararası Tarımsal Üreticiler Federasyonu ( IFAP ) üyelerine de çağrıda bulunduklarını belirten Bayraktar , açıklamasında şu görüşlere yer verdi :

" Filistin ve özellikle Gazze ' deki insanlar yıllardır her türlü baskı ve zulüm altında zor günler geçirmektedirler . Gıda , ilaç ve barınma ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan ve dünyadan gelecek yardımlara da rahatlıkla ulaşmaları engellenen Filistin halkı , tarımsal üretimini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu tohum , ilaç , gübre ve makine gibi girdileri de temin edememektedir . Bu nedenle ; Filistin ' e uygulanan ambargonun derhal kaldırılması için IFAP üyesi kuruluşlar , kendi ülkelerinde hükümetlerine baskı yapmalı ve kamuoyu oluşturmalıdır , İsrail ' in işlediği bu insanlık suçu ve barbarca saldırı kınanmalı ve daha da önemlisi İsrail ürünleri boykot edilerek yaptırım uygulanmalıdır . IFAP olarak , üyemiz olan Filistinli çiftçilere yardım eli uzatmak durumundayız . Hain saldırılarda hayatını kaybeden tüm insanlara Allah ' tan rahmet , yaralılara acil şifalar ve yakınlarına taziyelerimizi sunarız . "