Sgk Ve Osb İşbirliği İle 'Kayıtlı İstihdam' Semineri Düzenlendi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve SGK İl Müdürlüğü işbirliği ile, "Kayıtlı İstihdamın İşletmelere Sağladığı Avantajlar" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Sgk Ve Osb İşbirliği İle 'Kayıtlı İstihdam' Semineri Düzenlendi
  OSB Konferans Salonunda düzenlenen seminere SGK Kayseri İl Müdürü Mehmet Kır , Müdür Yardımcıları Yusuf Güneş ve Mustafa Çalışkan konuşmacı olarak katıldı .
Seminerde konuşan SGK İl Müdürü Mehmet Kır , ülkede kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınmasının sadece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alınacak tedbirlerle değil , kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği ile mümkün olabileceğini belirterek , kayıt dışı istihdam ile mücadele yapılabilmesini sağlamak amacıyla sosyal güvenlik reformu kapsamında önemli yasal düzenlemeler yapıldığını açıkladı .
Kayıtlı istihdamın işletmelere sağladığı avantajlar konusunda katılımcılara bilgi veren Mehmet Kır , " Kayıt dışı istihdamın önlenmesinin işletmelere sağlayacağı pek çok avantaj vardır . Bu avantajları ; işletmelerin üzerindeki mali yüklerin azalması , kayıtlı istihdamın artmasıyla birlikte işçilerin ve işletmelerin ödedikleri sosyal güvenlik prim oranlarının düşmesi , kayıt dışı çalışanların mahrum kaldıkları sağlık ve sosyal güvenlik hizmetlerine kavuşmaları , nitelikli işgücü - verimlilik ve kalitenin artması , sağlıksız istihdam koşullarının azalmasıyla birlikte iş kazaları ve meslek hastalıklarının azalması , kadınların - engellilerin ve çocukların istihdam koşullarının düzelmesi , yabancı kaçak işçi çalıştırılmasının engellenmesi , vergi adaletinin sağlanması ve elbetteki sonuç olarak demokratik gelişmeye katkı sağlanması olarak özetleyebiliriz " dedi .