Ortadoğu'da zayıflara merhamet edilmez

İsrail Savunma Bakanı Barak, Türk gemisine, kanlı baskını düzenleyen komandoların üssüne giderek “Hükümet adına teşekkür ederim. Zayıflara merhamet edilmez” dedi

Gazze Şeridi’ne yardım malzemesi taşıyan “Özgürlük Filosu”na düzenlenen kanlı baskın nedeniyle dünyanın tepkisini çeken, kendi ülkesinde de başarısız bir operasyon yürütmekle suçlanan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, baskını gerçekleştiren komandoları övdü ve “Ortadoğu’da zayıflara merhamet edilmez” dedi.

ŞAYETAT 13’E KUTLAMA

Gazze Şeridi’ne yardım malzemesi taşıyan “Özgürlük Filosu”na düzenlenen kanlı baskın nedeniyle İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak dünyanın tepkisini çekmiş, kendi ülkesinde de başarısız bir operasyon yürütmekle suçlanmıştı.

Ehud Barak dün İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Marom’la birlikte, Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyen “Şayetet 13” komandolarının Atlit’teki üssünü ziyaret etti.

ZAYIFLARA MERHAMET EDİLMEZ

Ehud Barak Altit Üssü’nde yaptığı konuşmada, “İsrail Hükümeti adına size teşekkür etmeye geldim. Görevinizi tamamladınız ve filonun Gazze’ye ulaşmasını engellediniz” dedi.

Ehud Barak, komandolara şöyle seslendi "Şunu hiç unutmamalıyız, biz Kuzey Amerika’da ya da Batı Avrupa’da değiliz, Ortadoğu’da yaşıyoruz. Burada zayıflara merhamet edilmez ve kendini savunmayanların ikinci şansı olmaz. Siz kendi hayatlarınız için savaşıyordunuz. Komutanlarınızdan da bunu duymuş oldum."

ŞAYETET  13

“Özgürlük Filosu”na düzenlenen operasyonla dünyanın tanıdığı İsrailli elit komando birliği “Şayetet 13” (S’13), İngiliz mandası dönemindeki Yahudi direnişçilerin gayri resmi ordusu “Haganah”ın üyelerinden Yohai Ben-Nun tarafından 1949’da kuruldu. Resmi varlığı 1960’ta açıklanan Şayetet 13’ün uzmanlık alanları arasında denizden karaya çıkarma, suikast, terörle mücadele, sabotaj, denizde istihbarat toplama ve denizde rehine kurtarma operasyonları gösteriliyor. Şayetet 13’ün düzenlediği operasyonlar arasında, Münih Olimpiyatları’nda İsrailli sporcuları öldüren Kara Eylül örgütünün 3 üst düzey yetkilisini öldürmek de var.

Posta