Kırgızistan Geçici Hükümeti Başkan Yardımcısı Atambaev, Kırgız Türbesi'ni Ziyaret Etti

Kırgızistan Cumhuriyeti Geçici Hükümet Başkanı Birinci Yardımcısı Almazbek Atambaev, Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Kırgızlar Türbesi'ni ziyaret ettti.

  Geçici Hükümet Başkanı Birinci Yardımcısı Almazbek Atambaev , Dışişleri Bakanı Raslan Kazakbaev , Dış İlişkiler Genel Müdürü Sapar İsakov ve beraberindeki 16 kişilik heyet , İznik ' e geldi . Kırgız heyeti , kaymakamlık önünde Bursa Valisi Şehabettin Harput , İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu , Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve protokol mensupları tarafından karşılandı . Kaymakamlık makamına geçen Atambaev ve Harput , burada basına kapalı olarak görüştü . Atambaev ve Harput , birbirlerine karşılıklı hediyeler
takdim etti .
Heyet daha sonra Kırgızlar Türbesi ' ne geçti . Türbede Kur ' an-ı Kerim okunup dualar edilirken , kurban da kesildi . Devlet Başkanı Yardımcısı Atambaev , " Orhan Gazi , İznik ve Bursa ' nın alınmasında büyük yararlılıkları olan Kırgız askerlerine çok değer vererek bu kahramanlar için bu türbeyi yaptırmış . O gün nasıl bir yardımlaşma olduysa bugün de zor zamanlarda kardeşlik bağlarıyla birbirimize yardımcı olacağız . Zamanında biz geldik , gerekirse yine geleceğiz . Sayın Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile
konuştum , çok mutluyum . Benim ülkemde de zor zamanlar yaşanmakta . Daha önceki iki cumhurbaşkanı ülkeyi soyup soğana çevirdi . Milletimizin mülkiyetlerini çaldılar . En son 85 vatandaşımız çıkan iç kargaşada rahmetli oldu . Kardeş ülkemiz Türkiye bu vahim zamanda bize elini uzattı . Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan 21 milyon dolar yardımda bulundu . Kardeşlik zor zamanda belli oluyor , tıpkı Orhan Gazi İznik ' i kuşattığında Kırgız askerlerinin yardıma geldiği gibi . Türkiye bizim her zaman ana vatanımızdır .
Türkiye ' ye çok teşekkür ediyorum " dedi .
İsrail ' in yardım gemilerine saldırmasını kınayan Atambaev , " Kırgız halkı olarak çok üzgünüz . Elbette bu büyük bir suçtur . Uluslararası bir komisyon kurulacak . Suçlular cezasını çekecektir . Allah rahmetli olan kardeşlerimize cennetten yer versin " diye konuştu .