Burdur 8. Göcek-Pırnaz Yayla Yürüyüşü'ne yoğun ilgi

Burdur'un Gölhisar ilçesinde geleneksel olarak yapılan Göcek-Pırnaz yayla yürüyüşünün 8.'si yapıldı.

Gölhisar'dan başlayan yürüyüş Elmalıyurt (Pırn

  Burdur ' un Gölhisar ilçesinde geleneksel olarak yapılan Göcek-Pırnaz yayla yürüyüşünün 8 . ' si yapıldı .

Gölhisar ' dan başlayan yürüyüş Elmalıyurt ( Pırnaz ) Köy Meydanında verilen yemekten sonra Göcekiçi ( Salaba ) mevkiine gidildi . Pırnazda yapılan karşılamaya , davul zurna ekibi eşlik etti . Yürüyüş , Göçekiçi mevkiinde son buldu .

Yayaladaki programda misafirlere Pırnaz halkı tarafından ayran ve gözleme ikram edildi . Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibinin halk oyunları gösterisinden sonra Yörük Beyi seçimi ile program devam etti . Yörük Beyi seçimine Elmalıyurt Muhtarı Günal Teke , Gürsulu işadamı Adem Alparslan , İnşaat Mühendisi Yusuf Ugan , Müteahhit İsmet Dim , 7 . Yörük Beyi Müteahhit Yalçın Dim katıldı .

Yörük Beyi seçiminde büyük çekişme yaşandı . Açık artırmada 7 bin TL veren 2009 ' un Yörük Beyi Yalçın Dim , 2010 yılanın da Yörük Beyi oldu . Daha sonra program Muğla Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Ercan Kılkıl , Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topuluğu Müdürü Tahsin Duru ' nun programları ile sona erdi .

Yürüyüşe ; Göcek Göçerleri Yörük Beyi Yalçın Dim , Göcek Gürsu Pırnaz Yayla Yolculuğu Düzenleme Komitesi Başkanı Prof . Dr . Nurettin Demir , Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır , Prof . Dr . Esin Demir , Darpaklı Şerif Hoca yanında , Polonya ve İngiltere gibi ülkelerden konuklar katıldı .