Bakan Özak, Nemrut Dağı Zirvesine Tırmandı

Spordan Sorumlu Devlet bakanı Faruk Nafiz Özak, Nemrut Dağı zirvesine tırmandı.

  Adıyaman Valisi Ramazan Sodan , Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile birlikte 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı ' na tırmanan Bakan Faruk Nafiz Özak , burada karşılaştığı yapancı turistlerle sohbet etti . Daha sonra devasa heykellerin yanında hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Faruk Nafiz Özak , Türkiye ' nin turizmde çok önemli yerlere geldiğini vurguladı .
Bakan Faruk Nafiz Özak ' ın Nemrut Dağı zirvesine tırmanmasına Çocuklar Duymasın adlı dizinin Oyuncusu Süleyman Yağcı ( Fıs fıs İsmail ) ve Varmısın Yokmusun adlı yarışmanın yarışmacılarından Kemal Özcanlı da katıldı .
Doğu ve batı terasındaki heykeller hakkında bilgi alan Bakan Özak , Türkiye ' nin daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyledi .
Bakan Özak , " Türkiye açık hava müzesi ; Adıyaman ' da bunlardan birisidir . Turizmde büyük hamleler yaptık fakat daha fazla tanıtım yapmamız lazım . Güneş , deniz , tabiat , kültür , tarih gibi çeşitli turizmimiz var . Her türlü medeniyetlerin gelip geçtiği topraklarda yaşıyoruz . Bunun kıymetini bilmemiz lazım . Bu tarihi bu kültürü tüm dünyaya anlatmamız lazım " dedi .
Bakan Özak Nemrut Dağı zirvesine yaptığı ziyaretin ardından Kahta Belediyesi ' ni ziyaret ederek belediyenin yeni hizmet binasını gezdi .
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ' dan hizmetler hakkında bilgi alan Bakan Özak , daha sonra Adıyaman ' a döndü .