Azerbaycan 2011 Yılında Suriye'ye Doğalgaz İhraç Edecek

Azerbaycan'da temaslarda bulunan Suriye Petrol ve Enerji Bakanı Süfyan el Allav, ülkesinin Azerbaycan'dan 2011 yılında 1 milyar metreküp doğalgaz alacağını söyledi.

  Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan ' a gelen Suriye Petrol ve Enerji Bakanı Süfyan el Allav başkanlığındaki heyet , Azerbaycan Tarım ve Köyişleri Bakanı İsmet Abbasov başkanlığındaki Azeri heyetiyle görüştü . İki ülke arasındaki ekonomi , bilim , teknoloji ve kültürel konuların masaya yatırıldığı toplantıda konuşma yapan Bakan el Allav , Suriye ' nin Azerbaycan ' dan 2011 ' de bir milyar metreküp doğalgaz alacağını açıkladı . El Allav , " Şu anda Türkiye ile Suriye arasında boru hatlarının birleştirilmesi
çalışmaları devam etmektedir . Bu çalışmalar bittikten sonra , Azerbaycan doğalgazının Suriye ' ye ithaline başlayacağız . Azerbaycan doğalgazının Suriye ' den diğer Arap ülkelerine , aynı zamanda Avrupa ' ya da satışı yapılacak " dedi . Bakan el Allav , Azerbaycan doğalgazının ithali ve transiti için gerekli anlaşmaların yapıldığını da belirtti .
Toplantı sonrası Bakan Süfyan el Allav , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi . Aliyev , Azerbaycan ' ın Suriye ile ilişkilerinin çok yönlü olmasından , aynı zamanda ekonomik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesinden memnunluk duyduğunu belirtti . Sufyan el Allav ' un ise , Azerbaycan ve Suriye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin ülkeler arasında duyulan güvenin neticesi olarak değerlendirdi .