1. Ulusal Ilgın Sempozyumu hazırlıkları tamamlandı

Konya'nın Ilgın ilçesi, bu yıl ilki düzenlenecek "Ilgın Ulusal Sempozyumu'na hazırlanıyor. 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek

  Konya ' nın Ilgın ilçesi , bu yıl ilki düzenlenecek " Ilgın Ulusal Sempozyumu ' na hazırlanıyor . 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyum için hazırlıklar tamamlandı .

Sempozyumun temel amacının ilçenin tüm değerlerinin bilimsel ortamda güncellenip sağlam bir veri tabanı oluşturmak olduğunu söyleyen Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral , " Sempozyum sayesinde Ilgın ile ilgili bilinmeyen veya az bilinen konular gün yüzüne çıkacak . " dedi .

Sempozyumun temel amacının ilçenin tüm değerlerinin bilimsel ortamda güncellenip sağlam bir veri tabanı oluşturulması olduğuna işaret eden Başkan Oral , " Sempozyum sayesinde bilinmeyen veya az bilinen konular hemşerilerimizin ve ilgilenen herkesin dikkatine sunulacak . Böylece ilçemizin tanıtımı ve konumu noktasında olumlu gelişmelerin olacağını tahmin ediyoruz . Alınması gereken önlemler , atılması gereken adımlar ilimsel ortamda tartışılıp tavsiye kararları alınacak . Ilgının gelişimi değişimi ve hak ettiği kalkınmışlık hedefine ulaşması amacıyla düzenlenecek sempozyuma tüm akademisyen ve araştırmacıların destek ve katılımını arzu ediyoruz . " diye konuştu .

Tek hedeflerinin Ilgın ' ı hak ettiği yere getirerek bölgenin kalkınan değeri haline getirmek olduğuna değinen Oral , herkesin bu heyecanı hissetmesini istedi . Oral , sempozyuma öneri ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti .

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral , 1 . Ulusal Ilgın Sempozyumu Bilim Kurulu ' nda çok sayıda akademisyenin yer alacağını belirtti . Oral , sempozyuma onur konuğu olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan , Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek , Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Süleyman Okutan , Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Bahattin Adam , Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Mehmet Babaoğlu ' nun da katılacağını sözlerine ekledi .