Yok Olmaya Yüz Tutan Ürünlere Seyrani Fakültesi'nden Koruma

Kayseri Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi tarafından Develi İlçesi'nde ürün envanteri çalışması başlatıldı. Çalışma sırasında yok olmaya yüz tutan ürünler de koruma altına alınıyor.

Yok Olmaya Yüz Tutan Ürünlere Seyrani Fakültesi'nden Koruma
  Ürün envanteri çalışması hakkında bilgiler veren Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Ali İrfan İlbaş , şu anda ekilen tarla bitkileri ile önceki yıllarda üretimi yapılan ürünleri incelediklerini söyledi .
Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr . Sancar Bulut da dünyada üretimi yok olmaya yüz tutan ürünlerden , Develi yöresinde ' Gacer ' olarak adlandırılan ürünün çiftçiler tarafından halen üretiminin yapıldığını belirterek , " Bu durum , ülkemiz ve insanlık için çok önemli . Yeni çeşitlerin yanı sıra yörede bulunan eski ürünler koruma altına alınacak . Gen kaynağı ve ekonomik olarak önemli olanlar , yapılan çalışmalarla yeniden üretime kazandırılacak " dedi .
Gacer isimli ürünün ekimini yapan Doğan Özdemir , yurt dışından bu ürün için talepler geldiğini belirterek , " Biz yıl ortasında bu ürün için siparişleri almaya başlıyoruz . Eğer ürün daha fazla tanıtılırsa , bizler de daha fazla ekim yapabiliriz " diye konuştu .