Türkiye 4. Organik Tarım Sempozyumu Erzurum'da başladı

Türkiye 4. Organik Tarım Sempozyumu Erzurum'da başladı.

Atatürk Üniversitesi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ekolojik Tarım Organizasyonu Der

  Türkiye 4 . Organik Tarım Sempozyumu Erzurum ' da başladı .

Atatürk Üniversitesi , Tarım ve Köyişleri Bakanlığı , Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği , Erzurum Organik Tahıl Ürecileri Birliği ve TEMA Erzurum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen sempozyum Palan Otel ' de başladı . 4 gün sürecek sempozyuma ülke genelindeki çeşitli üniversitelerden 350 bilim adamı katıldı . Prof . Dr . Ender Saraç ' ın ' Organik Tarım ve İnsan Sağlığı ' açılış bildirisini okumasıyla başlayan sempozyumda , Prof . Dr . Uygun Aksoy , Atila Ertem ' Organik Tarım Çalışmalarına Bakış Çağrılı Bildiri ' ; Prof . Dr . Levent Şaylan ' Küresel İklim Değişikliği ve Organik Tarım Çağrılı Bildiri ' ; Doç . Dr . Ahmet Bayaner ' Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Organik Tarım Faaliyetleri ' ; Prof . Dr . Metin Petek ' Organik Hayvansal Üretim ' ; Prof . Dr . Fikrettin Şahin ' Organik Tarımda Biyoteknoloji ve AR-GE ' ; Erol Güngör ise ' Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Eko-Okullar ' konulu bildirilerini okudu .

Erzurum Organik Tahıl Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı , 4 yılda bir düzenlenen organik tarım sempozyumunun dördüncüsünün Erzurum ' da düzenlenmesinin önemli olduğunu kaydetti . Ilıcalı , yaklaşık bin kadar davetlinin katıldığı sempozyuma , Dünya Organik Tarım Örgütü Genel Başkanı Markus Arbenz ' in de katıldığını ifade etti . Albenz ' e Erzurum ' u gezdirdiklerini dile getiren Ilıcalı , " Dünyada organik tarımda söz sahibi olan Arbenz Erzurum ' un ekolojik yapısına hayran kaldı . Erzurum ' un ve Erzurumlunun organik tarıma yönelmesini isteyen Arbenz , ' Erzurum ' un kalkınmasının tek yolu organik tarım ' dedi . Sempozyumda bölgemiz ve ülkemiz adına önemli sonuçların çıkmasını bekliyoruz . " dedi .

Sempozyumun açılış törenine Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk , Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Hikmet Koçak ile çok sayıda davetli katıldı .