Özel Çocuklar Özel Gıda İstiyor

İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Buca'daki buluşmasında bu hastalığa yakalanan çocuklar ve aileleri hem eğlendi, hem dertlerini anlattı

Özel Çocuklar Özel Gıda İstiyor
  İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ' nin Buca ' daki buluşmasında bu hastalığa yakalanan çocuklar ve aileleri hem eğlendi , hem dertlerini anlattı . Proteinsiz gıda ürünleri tüketmek zorundaki Fenilketonüri bu alanda yerli firmaların üretim için desteklenmesini istedi . Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile eşi Oya Tatı ' nın ev sahipliğinde Gölet alanında buluşan İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri bu hastalığa yakalanan çocuklarıyla mutlu bir gün geçirdi .
İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Korkmaz , doğuştan topuktan alınacak iki damla kan ile belirlenebilen Fenilketonüri hastalığının geç tanısı sebebiyle zihinsel engel oluşan çocukların beslenmelerinin Türkiye ' de çok güç şartlarda gerçekleştiğine dikkat çekti . Özel gıdaların sadece ithal edildiğini anımsatan Korkmaz , şu ana kadar Sinangil firmasının bu hastalığı yaşayanlar için özel un çıkardığını , yuva firmasının ise özel mayasının olduğunu söyledi . Korkmaz Ege Bölgesinde bu hastalıkla mücadele eden yaklaşık 500 çocuğun bilindiğini kaydederken , özellikle yaşam boyu diyet yapan bu çocukların destek görmeğine işaret etti .
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise hastalığa yakalanan çocuklar ve ailelerin kısıtlı gıda üretimi nedeniyle çektiği sıkıntıları dile getirirken , " Türkiye ' de bu alanda üretim yapacak firmalara vergi indirimi ve üretim teşviki verilmelidir . Bu ürünler mümkünse bu çocuklara ücretsiz almaları konusunda destek verilmelidir " dedi . Fenilketonüri hastalarının sorunlarını anlatmakta güçlükler yaşadığına da işaret eden Başkan Tatı , iki yıldan bu yana derneğin bu çabalarına destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi .