KKTC'de UBP oyların yeniden sayılması için YSK'ya başvurdu

KKTC'de Gazimagosa'da yapılan milletvekilliği ara seçiminde yaşanan tutarsızlığı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) mahkemeye taşıdı. Dün yapılan seçimlerde

  KKTC ' de Gazimagosa ' da yapılan milletvekilliği ara seçiminde yaşanan tutarsızlığı , Ulusal Birlik Partisi ( UBP ) mahkemeye taşıdı . Dün yapılan seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu ' nun yaptığı açıklamaya göre UBP adayı Resmiye Canaltay sekiz oy farkla kazanmıştı . Toplumcu Demokrasi Partisi yetkililerinin YSK ' ya başvurması üzerine yeniden sayılan oylarda kazanan adayın Resmiye Canaltay değil iki oy farkla Hüseyin Angolemli olduğunu açıkladı .

Gazimagosa Kaza Mahkemesi ' ne başvuran UBP ' li yetkililer , YSK ' nın tutarlı bir açıklama yapmasını istedi . UBP temsilci olarak konuşan Enerji Bakanı Sunat Atun , " Mehmet Çakıcı ' nın şaibe iddialarına YSK Başkanı ' nın herhangi bir açıklama yapmaması şaşırtıcıdır . " dedi .

Seçimi kaybettiği iddia edilen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ' nun kızı Resmiye Eroğlu ise yaptığı açıklamada , " Bence burada bir komedi yaşanıyor ve gerçek bir şaibe vardır . Arzum bu şaibenin ortaya çıkmasıdır . Bu şaibe ortaya çıktıktan sonra bu ülkede birçok şey düzelecektir . Yüksek Mahkeme Başkanı bir açıklama yapsın , akşamdan sabaha kapalı kapılar ardında neler değişti? " ifadelerini kullandı .