Kalbindeki iki delik ameliyatsız yöntemle kapatıldı

Antalya'da doğuştan kalbinde iki delik olan Hadice Bekâr (45) açık ameliyatsız yöntemle tedavi edildi. 3 yıldır astım, hipertansiyon, koroner kalp has

  Antalya ' da doğuştan kalbinde iki delik olan Hadice Bekâr ( 45 ) açık ameliyatsız yöntemle tedavi edildi . 3 yıldır astım , hipertansiyon , koroner kalp hastalığı gibi çeşitli teşhislerle tedavi gören Bekâr ' ın kalbindeki deliklerin Antalya Yaşam Hastanesi ' nde gerçekleştirilen operasyonda özel bir teknikle kapatıldığı belirtildi .

Konuyla ilgili açıklama yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr . Birol Say , normalde açık kalp ameliyatı yapılarak kapatılması gereken delikleri , hiçbir cerrahi müdahaleye gerek duymadıklarını ifade etti .

Operasyonda hastanın bacak damarından girip kalbe tek bir şemsiye cihazı ( perkütan septoplasti ) yerleştirerek delikleri kapattıklarını kaydeden Say , uyguladıkları yöntemin başarıyla sonuçlandığını söyledi .

Söz konusu uygulamayla hastanın daha erken sağlığına kavuştuğunu belirten Say , şunları söyledi : " Bu yöntemle göğüsün açılmasına ve hastanın kalp pompasına bağlanılmasına gerek olmadan çalışan kalpte işlem yapıldığı için hasta daha erken iyileşiyor . Bu sistemle ayağa kalkma süresi kısalan hastanın açık kalp ameliyatında olduğu gibi uzun süre hastanede kalmasına gerek olmuyor . Kısaca tehlikesi olmayan bu yöntemle özellikle genç hastalarda hiçbir ameliyat izi olmaması çok önemli bir avantaj . Bu yöntem sayesinde hasta bir günde tedavisi yapılarak taburcu edilebiliyor . "

Kalbinde delik olan hastaların nefes darlığı , çarpıntı , yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetler yaşadığını hatırlatan Say , bu tür rahatsızlığı bulunan kişilerin mutlaka doktora başvurmaları gerektiğini söyledi .

3 yıldır astım , hipertansiyon , koroner kalp hastalığı teşhisiyle tedavi olduğunu belirten Hadice Bekar , " İş yaparken çabuk yoruluyordum ve sinirlendiğim zaman kalbim daralıyordu . Artık ümidimi kaybetmiştim . Yaşam Hastanesi ' ne gelirken de ameliyatsız bir çözüm olacağını düşünmüyordum ama ameliyata gerek kalmadan iyileştim . " diye konuştu .