Gazeteci Orhan Tahsin Özmez, son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Orhan Tahsin Özmez (78), üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden törenle son yolculuğuna uğurlandı.

TGC BİZİM GAZETE - Türk

  Gazeteci Orhan Tahsin Özmez ( 78 ) , üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ' nden törenle son yolculuğuna uğurlandı .

TGC BİZİM GAZETE - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ( TGC ) üyesi , Basın Şeref Kartı ve 2004 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Orhan Tahsin Özmez son yolculuğuna uğurladı .

60 yılık gazeteci Özmez için ilk tören sabah saatlerinde son 20 yıldır başyazarı olarak mesleğini sürdürdüğü Ortadoğu Gazetesi ' nin önünde yapıldı . Tahsin ' in naaşı daha sonra vasiyeti üzerine Cağaloğlu ' ndaki TGC ' ye getirildi . Buradaki törene eşi Sema Özmez ' in yanı sıra yakınları , meslektaşları TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGC Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay katıldı .

TGC Başkanı Orhan Erinç ve Başkan Vekili Turgay Olcayto ' nun Basın Kartı Komisyonu ' nun Alanya ' da yapılan toplantıda bulunmaları nedeniyle törene katılamadığını söyleyen Genel Sekreter Güneş , " Değerli bir meslektaşımızı kaybettik . TGC Yönetim Kurulu adına ailesi ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz " dedi . Güneş , Özmez ' in vasiyetini yerine getirmek amacıyla üyesi olduğu Cemiyetten son yolculuğuna uğurladıklarını belirtti .

TGC Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay ise , " 78 yıllık bir ömür ve 60 yılında gazeteci . Allah herkese böyle bir kaderi nasip etsin . " dedi . Bir tek gün Orhan Tahsin Özmez ' in mesleğinden şikayet ettiğini , ' kurtulayım ' dediğini duymadığını ifade eden Atay , şunları söyledi : " 20 yıl biz onunla Tercüman gazetesinde beraber çalıştık . Çok güldük . Orhan Ağabey arkasında bırakacağı en önemli özelliklerden birisi gülümsemesi , gülmesiydi . Her fırsatta ya ben onun yanına ya da o benim yanıma gelirdi . Gazeteyle , çalışanlarla ilgili bir şeyler kaynatırdık . Basardık kahkahayı . Çok sıkıntılı günler de geçirdik . Bu mesleğin en parlak günlerini gördük , gazetenin 400 bin sattığı günleri de , 10 bin sattığı günü de gördük . Yani onun için Orhan Ağabeyi ben hep gülümsemesiyle hatırlayacağım . İyi gazeteci , iyi bir basın emekçisiydi . Mekanı cennet olsun . "

TGC ' deki törenin ardından Özmez Şişli Camii ' nde kılınan öğle namazından sonra Feriköy Aile Kabristanı ' nda toprağa verildi .

ORHAN TAHSİN ÖZMEZ KİMDİR

Kalp yetmezliği nedeniyle İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi ' ne tedavi gören Tahsin ' in 25 Haziran ' da hayata gözlerini yumdu . 1932 yılında İstanbul ' da doğan Orhan Tahsin Özmez , İGSA ' yı bitirdi . Mesleğe 1950 yılında Akşam Gazetesi ' nde polis olayları ve röportaj yazarı olarak başladı . Hayat ve Ses Dergileriyle Web Ofset Grubunda , Tercüman ve Şehir Gazetelerinde çalıştı . Son 20 yıldır da Ortadoğu Gazetesi ' nin başyazarı olarak mesleğini sürdürüyordu .