Financial Times gazetesi Arap sokaklarında kahraman olan Erdoğan'ın batıdan nasıl göründüğünü yazdı.

Financial Times özel Türkiye ekinde Erdoğan için, "Arap sokaklarında kahraman olabilir, ama Washington'da otoriter, popülist, İslamcı içgüdülerine yenik düşen ve Batı'yla yollarını ayıran bir lider olarak görülüyor" diye yazdı.

Financial Times gazetesi Arap sokaklarında kahraman olan Erdoğan'ın batıdan nasıl göründüğünü yazdı.
  İngilz Financial Times gazetesi Tü ; rkiye hakkında ö ; zel bir ek verdi . Ekin kapağında Tü ; rkiye ' nin dü ; nya siyaset sahnesindeki rolü ; ele alındı .

Ekin girişinde şu ifadeler yer aldı :
' 31 Mayıs sabahı , silahlı saldırılarda 15 kişi ö ; ldü ; . Bunlardan dokuzu , Gazze ' ye yö ; nelik ablukayı kırmaya ç ; alışan Mavi Marmara gemisindeki aktivistlerdi . Bu olay , dikkatleri İsrail ' i sert bir şekilde kınayan ve ortak tepki ç ; ağrısında bulunan Tü ; rkiye ' nin ü ; zerine ç ; ekti .

Ö ; len diğer altı kişi ise , İskenderun ' daki donanma ü ; ssü ; nde PKK roketlerine hedef olan askerlerdi . Ö ; lü ; mleri uluslararası alanda fazla dikkat ç ; ekmedi . Ama dışarıdaki ağırlığı ne olursa olsun , bu olay Tü ; rkiye ' nin iç ; erideki en ciddi sorunlardan bazılarının hala ç ; ö ; zü ; msü ; z kaldığını gö ; sterdi .

Gelecek yıl Erdoğan başbakanlık iç ; in halktan ü ; ç ; ü ; ncü ; ve son kez yetki isteyecek . Partisinin geleceğini , Erdoğan ' ın Tü ; rkiye ' nin dü ; nyadaki yerini nasıl yeniden tanımladığı kadar , iç ; erideki sorunlara nasıl ç ; ö ; zü ; m getireceği de belirleyecek .

Financial Times , Tü ; rkiye ' nin uluslararası arenada etkinliğini artırmaya başladığını belirterek şö ; yle devam ediyor :

' Mavi Marmara olayı , daha ö ; nce tarafsızlığı tercih eden Ankara ' nın artık bö ; lgede taraf olma arzusunu yansıtıyor .

Tü ; rkiye , bu olayla Gazze ablukasının hafifletilmesine ö ; ncü ; lü ; k etti . Tü ; rkiye , İran ' la varılan nü ; kleer takas anlaşmasını dikkate almayan ABD ' ye meydan okuyarak Gü ; venlik Konseyi ' ndeki oylamada , ç ; ekimser kalmak yerine Tahran ' a yeni yaptırımlara ' Hayır ' dedi .

Bu , iki ü ; lke arasındaki geleneksel ittifak ü ; zerinde baskı oluşturdu .

Erdoğan belki Arap sokaklarında yeni bir kahraman olabilir ama Washington ' da birç ; okları onu otoriter , popü ; list , İslamcı iç ; gü ; dü ; lerine yenik dü ; şen ve Batı ' yla yollarını ayıran bir lider olarak gö ; rü ; yor .

Bazıları ise Ankara ' nın kendi dış politika ç ; ıkarları olduğunu ve Tahran ' a kıyasla zararsız bir nü ; fuz oluşturma ç ; abası iç ; inde olduğunu teslim etmekle birlikte , Tü ; rkiye ' nin daha az gü ; venilir bir ortak olmaya başladığını dü ; şü ; nü ; yor . '