Bakan Özak: Samsun tesis ve spor anlayışı olarak bir çok şehrimizden önde

Bakan Faruk Nafiz Özak, Samsun tesis ve spor anlayışı bakımından bir çokilden daha önde olduğunu söyledi. "Samsun'a her gelişimizde olumlu yönde değiş

  Bakan Faruk Nafiz Özak , Samsun tesis ve spor anlayışı bakımından bir çokilden daha önde olduğunu söyledi . " Samsun ' a her gelişimizde olumlu yönde değişim ve dönüşüm görüyoruz . " diyen Bakan Özak , " Samsun yapılan yatırımlarla gerçekten büyükşehir olmuş . Samsun tesis ve spor anlayışı olarak bir çok şehrimizden önde . ' ' dedi .

Bakan Özak , Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ' ı ziyaret ederek Samsun ' da yapılmakta olan projeler hakkında bilgi aldı . Türkiye ' de raylı sisteme geçmiş az sayıda il olduğunu vurgulayan Bakan Özak , " Bu illerden bir tanesi de Samsun . " diyerek emeği geçen herkesi tebrik etti .

Samsun ' un bir spor şehri olduğunu belirten Özak , bundan dolayı Samsun ' da büyük bir spor salonunun olması gerektiğini ifade etti . Bakan , ' ' Samsun büyük bir salona layık . Çünkü burada sporun her çeşidi yapılıyor . Basketbolda , futbolda diğer branşlarda gayet iyiler . O bakımdan 7 bin 500 kişilik salonu inşallah burada yapacağız . ' ' diye konuştu .

Ayrıca Bakan Özak , Yaşar Doğu ' Spor Salonu ' nun yıkılarak buranın peyzaj ve yeşil alanla güzel bir cazibe merkezi olacağını , başka bir yerde yeni spor merkezi binasını yapacaklarını açıkladı . Bu konuda yazışma sürecinin sürdüğünü belirten Özak , ' ' Devlette işler yazışma ile sürüyor . Bunu hızlandırmaya çalışacağız . Hemen ihalesini yaparsak biz de katkı vereceğiz . Hizmet edenlerin önünü açmak lazım . ' ' şeklinde konuya açıklık getirdi .