Atlasjet'ten 20 Milyon Dolar İstanbul

Atlasjet, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Projesi için ilk etapta yaklaşık 20 milyon dolar kaynak aktaracak.

  Atlasjet , Kıbrıs Türk Hava Yolları ( KTHY ) Projesi için ilk etapta yaklaşık 20 milyon dolar kaynak aktaracak .
Atlasjet ' ten yapılan yazılı açıklamada , Atlasjet ' in yüzde 51 ve KKTC İhtiyat Sandığının yüzde 49 hisse payı olan yeni bir şirket kurulacağı ve bu şirketin en geç Mayıs 2011 tarihine kadar operasyonu üstleneceği hatırlatıldı .
Atlasjet ' in yeni kurulacak şirketin kar etme garantisini vereceği belirtilen açıklamada , zarar durumunda her iki taraf adına da gerekli sermaye artışını yapacağı bildirildi .
Yeni kurulacak havayolu şirketinin low-cost modeli ile değil , milli havayolu standartlarında hizmet vereceği ve business class uygulaması olacağı kaydedildi .
Atlasjet ' in bu projenin yürütülmesi için kendi üzerine düşen sorumluluklar için Türk Hükümeti ' nden hiçbir kaynak kullanmayacağı ve tüm giderleri kendi öz kaynaklarından karşılayacağı belirtilen açıklamada , şöyle denildi :
' Atlasjet yeni şirketin kuruluşu için gerekli 5 milyon dolar sermayeyi artı mevcut biletli yolcuların taşınması içinde tahmin edilen , yaklaşık 15 milyon dolar maliyeti üstlenecektir . Bu yıl için bu projeye aktaracağı kaynak yaklaşık 20 milyon doları bulacaktır . İleride hedef karlılık yakalanabilir ise nabedel taşıyacağı 12 bin biletli yolcu dışında kalan , mağdur yolcuların taşıma maliyeti , KKTC tarafına yapılacak kar payı ödemesinden mahsup etmeye çalışacaktır . '
28 . 06 . 2010 12 : 19 : 08