Uluslararası Kaş Likya Kaş Kültür Ve Sanat Festivali

Antalya'nın Kaş ilçesinde her yıl geleneksel olarak 25-27 Haziran tarihleri arasında yapılan '13'üncü Uluslararası Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali' etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde her yıl geleneksel olarak 25 - 27 Haziran tarihleri arasında yapılan13'üncü Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı. Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali yürüyüşüne Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Meis Belediye Başkanı Vekili Ceorgios Lazarakis, bir grup Meisli vatandaşlar ve Geniş Aile dizisi oyuncuları katıldı. Cumhuriyet Meydanını dolduran
vatandaşların yanı sıra ilçeye tatile gelen yerli ve yabancı turistlerde festivali renklendirdi. Açılış programı bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Meis Belediye Başkanı Vekili Ceorgios Lazarakis, Türk ve Yunan halklarının kardeş olduğunu söyledi.
Kaş Likya Festivalinin iki ülke halkını yakınlaştırdığını belirten Lazarakis, "dostluk ve kardeşliğin yanı sıra her alanda işbirliği geliştiriyoruz. Kaş ve Meis iki kardeş şehir olmuştur. Umarım bu özlenen kardeşliğimiz, dostluğumuz herkese örnek olur" dedi.
Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ise "Kaş son yıllarda ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri haline geldi. Kaş çok zengin turizm potansiyeli ile sualtı dalışları, su üstü sporları, yamaç paraşütü, Likya yolu yürüyüşleri, deniz kanosu gibi her kesime hitap eden turizm çeşitliliğine sahiptir. İlçemizde butik tipi işletmeler tatil amacıyla ilçemize gelen yerli ve yabancı konuklarımıza en iyi hizmeti sunmaktadır. Amacımız Likya Kaş festivaliyle bölgemizde yaşamış uygarlıkları tanıtmaktır. En
önemlisi de bu bölgede yaşamış olan büyük Likya medeniyetini gelecek kuşaklara tanıtmak bizim görevimiz. Kaş bölgesinin tanıtılması amacıyla ilçeye daha fazla turist gelmesi ve esnafımızın daha fazla para kazanması için festival yapıyoruz" dedi.
Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz da "Likya uygarlığı toplumları karada ve denizde bir araya getirmiş. Kaş Likya festivali kültürle özleşmiştir. En önemlisi Türk ve Yunan halkı olan Kaş ve Meis Adası haklının kardeş şehir olmasını sağlamıştır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Likya Kaş Uluslar arası Kültür ve Sanat Festival etkinlikleri içersinde Türk ve Yunan Rodos Folklor ekipleri Cumhuriyet Meydanında gösteriler sundu. Sergi Sokağı açılışlarını Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ve Meis Belediye Başkanı Vekili Ceorgios Lazarakis birlikte yaptı.