Kırklareli Valisi sözlerine açıklık getirdi

Dün yaptığı konuşmada CHP'lilerin tepkisini çeken Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu o sözlere açıklık getirdi.

Abant Platformu'nda konuşan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, dünkü sözlerine açıklık getirdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna hak verdi: Valilerin işi siyaset değil...

Abant Platformu'nun bu yılki toplantısının ikinci gününde gerçekleştirilen son oturumda ''Gündelik Hayatta Siyasal ve Toplumsal Sorunlar Karşısında Vesayet'' konusu tartışıldı.

Oturum Başkanlığını gazeteci Orhan Miroğlu'nun yaptığı toplantıda ''başörtüsü'' konusunda değerlendirmelerde bulunan Yazar Yıldız Ramazanoğlu, bu konunun hala ülkenin en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi.

''Türkiye'de başörtüsü sorununu en fazla kadın yazarların gündeme getirdiği yönünde bir söylem var'' diyen Ramazanoğlu, ancak son bir yılda yazdığı yazılara baktığı zaman başörtüsü ile ilgili iki yazı bulabildiğine dikkati çekti.

Yazar Orhan Kemal Cengiz de Türkiye'de ''iç düşman'' algısının dönem dönem değiştiğini söyleyerek, ''Kimi zaman komünistler, kimi zaman İslamcılar, kimi zaman Kürtler... Ama değişmeyen bir iç düşman var o da azınlıklardır. Ellerinde hiç bir şey kalmamış hala sayıları bitme noktasına gelmiş ama hala en büyük tehlike olarak gösteriliyorlar'' dedi.

Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Necdet Subaşı da ''Alevilik''le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Subaşı, şunları kaydetti:

''Alevilerin temel sorunu, dışlanmışlık ve kimliklerinin bastırılmış olmasıdır. Devletle Aleviler, Alevilerle Sünniler ve bir de Alevilerle Aleviler arasında sorun var. Bazı dönemlerde Aleviler Türkiye'de en çok güvenlik sorunu olarak algılandı. Ancak, 28 Şubat gibi dönemlerde ise arka bahçe olarak görüldü.''

KIRKLARELİ VALİSİNİN AÇIKLAMALARI


Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu da toplantıda dün yaptığı konuşmayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''DP'nin 1950'de iktidara geldiğinde CHP'yi kapatıp, İnönü'yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir'' şeklindeki sözlerinin siyasi değil akademik bir değerlendirme olduğunu belirten Aydoğdu, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Aydoğdu, konuşmasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirisine yönelik de ''Valilerin işi siyaset değildir. Benim de böyle bir maksadım yoktu. Çok üzüldüm, sözlerim hiç kastetmediğim bir şekilde anlaşıldı. CHP ile ilgili söz söylemek ne haddimdir ne de yetkimdir'' dedi. Vali Aydoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben, 1950 sürecinde bütün Türkiye ile birlikte siyasi unsurların da kendilerini yenilemeleri hususunda bir söz söyledim. Yoksa kapatılma sözü kesinlikle benim niyetimi ifade etmiyor. Sayın Genel Başkan'ın 'valilerin işlerini yapmaları' gerektiği sözüne de katılıyorum.

Esasen valilik müessesesinin geleneği ve halkımızın bu müesseseye bakışı bizi siyasetin dışında tutar. Biz orada devletin ve hükümetin temsilcisiyiz. Bütün partilere eşit mesafedeyiz. Sayın Genel Başkan'ın bu kanaatine katılıyorum, valiler siyaset dışı bir pozisyonda hizmetlerine devam ediyorlar. Çok üzüldüm, sözlerim hiç kastetmediğim bir şekilde anlaşıldı.''

internethaber