Honduras, İsviçre'ye 'gel gidelim' dedi!

2010 Dünya Kupası H Grubu'nda İsviçre ile Honduras karşılaştı. Bloemfontein kentindeki 69 bin seyirci kapasiteli Free State Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0'lık beraberlikle son...



2010 Dünya Kupası H Grubu'nda İsviçre ile Honduras karşılaştı. Bloemfontein kentindeki 69 bin seyirci kapasiteli Free State Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından puanını 4'e yükselten; ancak İspanya ve Şili'nin ardında kalan İsviçre, Dünya Kupası'na veda etti. Honduras ise İsviçre karşısında ilk puanını aldı. Dengeli başlayan karşılaşmanın ilk ciddi atağını İsviçre geliştirdi. 10. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Türk asıllı futbolcu Gökhan İnler, kaleye hafif sol çaprazdan şutunu çekti. Ancak Gökhan'ın bu vuruşunda top uzak direğin dibinden dışarı gitti. Temposu düşük olan maçta İsviçre'ye 3 puan lazım olduğu için Hitzfeld'in öğrencileri daha atak oynamayı düşündü. Honduras çok adamla kendi yarı sahasında kalarak kontrataklarla rakibinin üzerine gitti. İsviçre, 90 dakika boyunca bir türlü beklediği golü bulamadı ve dakikalar 94'ü gösterdiğinde Arjantinli hakem Hector Baldassi son düdüğü çalarak İsviçre'nin umutlarını bitirdi. BLOEMFONTEİN CİHAN
İsviçre-Honduras: 0-0
İSVİÇRE: Benaglio 5, Lichtsteiner 4, Grichting 5, Van Bergen 5, Ziegler 4, Barnetta 4, Gökhan 5, Huggel 4(Dk. 78 Shaqiri 3), Fernandes 4(Dk. 46 Hakan Yakın 4), Eren 5, Nkufo 4 (Dk. 69 Frei 3)
HONDURAS: Valladares 7, Chavez 6, Figueroa 7, Bernardez 6, Sabillon 5, Alvarez 4, Palacios 6(Dk. 78 Welcome 3), Suazo 5(Dk. 87 Turcios ?), Thomas 5, Palacios 6, Nunez 5(Dk. 67 Martines 4)
SARI KARTLAR: Fernandes / Thomas, Chaves, Souza, Palacios
HAKEMLER: Hector Baldassi 7, Ricardo Casas 7, Hernan Maidana 7
STAT: Free State

Zaman