Gençler kötü alışkanlıklardan sanatla uzak tutulacak

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, risk altındaki çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik başlatılan '"Ka

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, risk altındaki çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik başlatılan '"Karesi Umut Ateşi Projesi" seçmeleri, Balıkesir Musiki Derneği'nde yapıldı. Projeyle kabiliyeti bulunan çocuk ve gençlerin, sanat ve mesleki yönden eğitilerek kötü alışkanlıklardan ve suçlardan korunmaları amaçlanıyor. Seçmelere Dinkçiler, Gümüşçeşme ve Gündoğan mahallelerinde oturan, alt gelir seviyesinde, sanata kabiliyeti bulunan Roman vatandaşların çocukları katıldı. Yaklaşık 50 öğrencinin yeteneklerine göre değerlendirilmesi, şehrin tanınmış müzisyeni Sıtkı Sahil tarafından yapıldı.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları, "Toplum Destekli Polislik" uygulamaları çerçevesinde sosyal projelere destek olmaya davet etti. Projenin amacının, risk altında bulunan ve olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması olduğunu belirten Aydın, "Sanata meyilli çocuklarımız, eğitilerek istihdam edilecek. Topluma faydalı bireyler olarak sosyal hayata uymalarını, kötü alışkanlıklardan ve suçlardan korunmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca müziğin eğitimle birleştirilmesi, böylece en iyi performansın elde edilmesi hedefleniyor. Sayın valimizin talimatlarıyla gerçekleştirilen bu projenin, ilimizde ve ülkemizde örnek bir çalışma olacağına inanıyoruz." dedi.

Projeye İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü İlhan Aslan, Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu ve TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu da destek veriyor.