Rusya'da bir bankayı satın almak üzereyiz

Komşu ve çevre ülkelerde fırsat kollayan İş Bankası, yeni büyüme alanı olarak Rusya'yı belirledi. Genel Müdür Ersin Özince, 'Bu ülkede satın almak üzere olduğumuz banka ile Rusya...



Komşu ve çevre ülkelerde fırsat kollayan İş Bankası, yeni büyüme alanı olarak Rusya'yı belirledi. Genel Müdür Ersin Özince, "Bu ülkede satın almak üzere olduğumuz banka ile Rusya Federasyonu'na bağlı 5 ülkede hızla şubeleşip büyümek istiyoruz." diye konuştu.

Ekonomik krizde gösterdikleri yüksek performansla tüm dünyaya 'parmak ısırtan' Türk bankaları, yurtdışına açılma hamlesi başlattı. Ziraat Bankası ve Akbank Suriye'de satın alma fırsatları kollarken, bu konuda en güçlü adım İş Bankası'ndan geldi. Genel Müdür Ersin Özince, Rusya'da bir banka alımını tamamlamak üzere olduklarını açıkladı. Görüşmeler henüz tamamlanmadığı için bankanın ismini vermeyen Özince, olumlu sonuçlanması halinde buradan Rusya Federasyonu'na bağlı diğer ülkelere yayılmayı amaçladıklarını aktardı.
İş Bankası, daha önce de Mısır, Suriye ve Irak'ta temsilcilik açmıştı. Ersin Özince, güvenlik sorunlarına rağmen büyüme potansiyeli ve Türkiye ile ilişkileri çerçevesinde Irak pazarında mutlaka bulunmak istediklerini aktardı. Genel Müdür, "Erbil ve Bağdat şubelerini değerlendiriyoruz. Musul da düşündüğümüz üçüncü bir yer. Hem Suriye hem Irak hem de Mısır öncelikle şube açma amacıyla değerlendirdiğimiz piyasalar." açıklamasını yaptı. İş Bankası'nı Ortadoğu ve Arap coğrafyasında güçlü bir şekilde konumlandırmak istediklerini aktardı. Bir diğer büyüme alanlarının ise Rusya pazarı olduğunu dile getiren Özince, "Bu ülkede bir banka alımını tamamlamak üzereyiz. Rusya pazarı, diğer ülkelere göre çok daha büyük. Çok daha olgun bir pazar." diye konuştu. Satın alacakları banka vasıtasıyla Rusya'ya bağlı 5 federasyon üyesi ülkeye de yayılacaklarını bildirdi.
YUNANİSTAN'IN EKSENİ KAYMADI DA bizimki Mİ KAYDI?
Son günlerdeki 'dış politikada eksen kayması' tartışmalarına da değinen İş Bankası Genel Müdürü Özince, Avrupa ve Amerika'daki büyüme hızının düşmesiyle Türkiye'nin yeni pazarlara açılmak zorunda kaldığını bildirdi. Türk işadamları olarak, iç siyasetteki istikrarsızlıklar sebebiyle çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Özince, şöyle konuştu: "Dış siyasette de cesaretli ve kişilikli bir duruşun çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Ancak bunun da mutlaka diplomasiye özen göstermemiz suretiyle yapılmasında yarar var. Kısacası eksen kaydığı yok, dünya ticareti zaten gelişen piyasalara kayıyor. Mısır'da Türkler hariç bankası olmayan yabancı ülke yok. Yunanların, Fransızların, İtalyanların, hatta Romenlerin bile bankası var. Yunanların ekseni mi kaydı? Yunanistan Mısır'da banka alınca eksen kaymıyor da Türkiye gelince mi kayıyor? Böyle düşünmemek lazım. Keşke bu coğrafyaya daha önce bakabilseydik. Neden bakamadık? Gücümüzü ancak toplayabildik. Kriz yaşamasaydık çoktan biz buralara gelmiştik."

Zaman