Kayseri Alevi Kültür Merkezi Madımak Oteli'nin Müzeye Dönüştürülmesini İstiyor

Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, Sivas Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesini isteyerek, hayatını kaybedenler için 2 Temmuz 2010 tarihinde otel önüne karanfil bırakılacağını söyledi

Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, Sivas Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesini isteyerek, hayatını kaybedenler için 2 Temmuz 2010 tarihinde otel önüne karanfil bırakılacağını söyledi.
Gümüş, düzenlediği basın toplantısında, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal'ı anmak üzere Sivas'a giden 33 kişinin Madımak Otel'de yakılması ile ilgili etkinlik düzenleneceğini anımsattı. Sivas'a otel önüne giderek hayatını kaybedenler anısına karanfil bırakılacağını belirten Gümüş, "Bundan 17 yıl önce Sivas'ta gerçekleşen gerici, şeriatçı ve faşist katliam devletin ve güvenlik güçlerinin gözetiminde yaşandı. İnsanlığa, aydınlığa düşman ırkçı ve şeriatçı güçler savunmasız insanları katlettiler. Bu olay tarihimizde kara bir lekedir. Bu kara leke siyasi iktidarların Madımak Oteli'nin müze olmasına ilişkin talepleri görmezden gelmesiyle daha da büyümektedir. Türkiye geçmişindeki bu utancı temizlemek zorundadır. Bizce bunun çözümü Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi, katliamın karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve Alevi'lerden özür dilenmesidir" dedi.