Şehit eşinden PKK'ya tepki: Bende Kürdüm, hakkımı savunmak size mi kaldı?

Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün cenazesi de İzmir'in Tire ilçesinde toprağa verildi. Şehidin eşi Elif Çağlar'dan PKK'ya tepki dolu ...



Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün cenazesi de İzmir'in Tire ilçesinde toprağa verildi. Şehidin eşi Elif Çağlar'dan PKK'ya tepki dolu açıklamalar geldi. Çağlar, 'Ben de kürdüm hakkımı savunmak PKK'ya mı kaldı?' dedi.

Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün cenazesi de İzmir'in Tire ilçesinde toprağa verildi. Tire İmam Hatip Camii'nde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, şehidin akrabası da olan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam, şehit Bölük'ün babası Salih, annesi Kezban, eşi Elif, 2 yaşındaki kızı Eylül ve kardeşi Sinan Bölük ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bölük'ün eşinin "Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" sözleri dikkat çekti. Cenaze namazı sırasında Bakan Gönül'ün gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Törene, yoğun sağanağa rağmen çok sayıda Tireli vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Bölük'ün naaşı, Tire ilçesine bağlı Doyuranlı Köyü Mezarlığı'nda defnedildi.
Şehitler toprağa verildi Buse, Türkiye'yi ağlattı
İstanbul'daki hain saldırıda can veren 17 yaşındaki Buse Sarı-yağ'ın Ankara Elmadağ'daki cenazesinde gözyaşları sel oldu.
Buse'nin kardeşi Sude'nin 'abla' diye seslenmesi törene katılanları ağlattı. Anne Belgin Sarıyağ kızına asker selamı verirken, anneanne Fadime Elber, Türk bayrağına sarılı tabuta gelin duvağı taktı. Şehitler Başçavuş Duran Bayram Kayseri'de, Üstça-vuş Bekir Çelik ve Uzman Çavuş Uğur Ekiz Hatay'da, Uzman Çavuş Çağlar Bölük ise İzmir Tire'de dün ebediyete uğurlandı.
İstanbul Halkalı'da servis otobüsüne düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler memleketlerinde toprağa verildi. En büyük acı ise kursa gitmek için babasıyla aynı servise binen 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın cenazesinde yaşandı. Annesinin asker selamıyla uğurladığı Buse, Türkiye'yi yasa boğdu. Bomba patlatıldığında babasına siper olan Buse'nin anne ve babası perişan oldu. Buse'nin cenaze törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Jandarma Genel Komutanı Atila Işık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, MHP Ankara milletvekilleri Deniz Bölükbaşı ile Cihan Paçacı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın cenazesi, memleketi Ankara'nın Elmadağ ilçesinde kaldırıldı. Küçük Sude'nin, ablasının cenazesini görünce 'abla' diye haykırması büyük üzüntü yaşattı. Anne Belgin Sarıyağ ise ayağa kalkarak kızına asker selamı verdi. Kızını asker selamı ile uğurlamak istediğini haykıran anne Sarıyağ, ayakta durmakta zorluk çekti. Aile yakınları Belgin Sarıyağ'ı teskin etmeye çalıştı. Cenazenin camiye gelişinin ardından da alana ilk önce Genelkurmay Başkanı Başbuğ geldi. Aileye başsağlığı dileklerini ileten, küçük Sude ile de yakından ilgilenen Başbuğ, aile mensupları ile bir süre konuştu. Başbuğ'un ardından Cemil Çiçek, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli sırası ile alana geldi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında da Başbuğ ile baba Ünal Sarıyağ yan yana saf tutarken, Kılıçdaroğlu ve Çiçek de aynı safta namaz kıldı. Öğle namazı kılınırken oluşturulan cenaze namazı safında bulunan İlker Başbuğ, namazın başlamasını Sude ile beraber bekledi. Sude'nin sürekli olarak ablasının bulunduğu tabuta bakması, ablasının tabutuna dokunmak istemesi, törende üzüntülü anlar oluşturdu.
Cenaze namazının ardından, Bu-se'nin tabutu cenaze arabasına götürülmeden önce anneanne Fadime Elber, anne Belgin Sarıyağ ve diğer akrabalar tabutun başına geldi. Gözyaşları döken aile, Türk bayrağına sarılmış tabutun başına bir de gelin duvağı taktı. Küçük Sude de bu arada ablasının tabutuna dokundu. Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Elmadağ Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze töreni öncesinde kent merkezinde toplanan çok sayıda vatandaş, terör örgütünü ellerindeki Türk bayrakları ve attıkları sloganlarla protesto etti. Buse'nin cenazesinin getirildiği İstasyon Camii'ne yürüyen çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri yöneticileri ve çok sayıda vatandaş, "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz'', "Atatürk'ün askerleriyiz'', "Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı. Protesto yürüyüşü sırasında cadde üzerindeki çok sayıda ev ve işyerinde bulunan vatandaşlar da astıkları Türk bayrakları ve alkışlarıyla yürüyüşe katılanlara destek verdi.
Kayserili baba: Bugün düğün günümüz
-Saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram için de memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi. Oğlunun şehit naaşı ile camiye gelen baba Hüseyin Bayram, "Oğlum 8 yıl önce Bingöl'de kırsal alanda PKK teröristleriyle girdiği çatışmada yaralanıp gazi olmuştu. Onu vuramayanlar kalleş tuzakla şehit etti. Dimdik ayaktayız. Bugün bizim düğünümüz. Bugün bizim doğum günümüz. Bayram ailesinde daha çok çocuk var. İkisi de asker." dedi. Şehit Duran Bayram için Kayseri Hunat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin naaşı askerlerin omzunda taşınarak cami avlusuna getirildi. Vatandaşların gözyaşlarıyla karşılanan şehit naaşına anne Kudret Bayram ve şehidin kardeşleri sarıldı. Gözyaşlarına boğulan anne, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu defalarca öptü.
Hatay'da çifte acı
-Terörist saldırı Hatay'a çifte acı yaşattı. Saldırıda şehit olan Jandarma Personel Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ve Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in cenazeleri gözyaşları içinde toprağa verildi. Hatay'ın İskenderun ilçesindeki babaevine getirilen Çelik'in Türk bayrağına sarılı tabutunu gören eşi Emine Çelik gözyaşları içinde "Ben seni böyle mi karşılayacaktım yiğidim? İskenderun'a geldik işte. Tüm sevenlerin, herkes burada Bekir'im. Sen melek oldun Bekir'im." diye feryat etti. Tekbirlerle karşılanan şehidin cenazesi daha sonra ilçe merkezindeki Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne götürüldü. Cenaze, öğle namazının ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi. Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in eşi Sevilay Ekiz ise, "Bu saldırı ilk değil, son da olmayacak. Vatan sağ olsun.'' dedi. Baba Fikri Ekiz de, oğlunun şehit olduğunu öğrenince dün yapılacak ameliyatını erteleyerek cenazede hazır bulundu.
Ben de kürdüm hakkımı savunmak PKK'ya mı kaldı?
-Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün cenazesi de İzmir'in Tire ilçesinde toprağa verildi. Tire İmam Hatip Camii'nde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, şehidin akrabası da olan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam, şehit Bölük'ün babası Salih, annesi Kezban, eşi Elif, 2 yaşındaki kızı Eylül ve kardeşi Sinan Bölük ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bölük'ün eşinin "Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" sözleri dikkat çekti. Cenaze namazı sırasında Bakan Gönül'ün gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Törene, yoğun sağanağa rağmen çok sayıda Tireli vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Bölük'ün naaşı, Tire ilçesine bağlı Doyuranlı Köyü Mezarlığı'nda defnedildi.
ASLIHAN AYDIN, MUSA ÖZYÜREK, MÜRSEL SEHER, MEHMET ŞAHİN, ZİYA İPEK, MUSTAFA YÜKSEL, ÖMER ORUÇ ANKARA, KAYSERİ ,HATAY, İZMİR

Zaman