Alanya'da Denize Girmek Yasaklandı (2)

Antalya'nın Alanya ilçesinde dalgalı deniz nedeniyle 5 günde 3 kişi boğularak yaşamını yitirdi, 4 kişi ise boğulma tehlikesi yaşadı.

Boğulma olaylarının artması üzerine Alanya Kaymakamlığı plajlarda vatandaşların denize girmemesi için uyarı yaptırdı. Plajlarda görevli özel güvenlik ve cankurtaranlar, turistlerin ve vatandaşların denize girmemesi konusunda megafonla uyarıda bulundu. Bir kişinin boğularak yaşamını kaybettiği Damlataş Plajı'nda ise sahil kenarına güvenlik şeridi çekilerek kırmızı bayrak asıldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı konuyla ilgili uyaran Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, "Sahillerimizde zaman zaman dalga boyu 2 metreye ulaşıyor. Bu nedenle boğulma olayları arttı. Vatandaşların ve turistlerin yarına kadar denize girmemeleri konusunda büfe işletmecileri tarafından uyarılmalarını istedik. Yarın hava şartları düzelmezse uyarılarımıza devam edeceğiz" dedi. Alanya'da 2 gün içinde 3 kişi boğularak öldü, 4 kişi ise boğulma tehlikesi yaşadı.
Damlataş Plajı'nda görevli Zabıta Memuru Zafer Yılmaz, çekilen güvenlik şeridi ve uyarılarına rağmen bazı vatandaşların duyarsız davranarak denize girdiklerini söyledi. Cankurtaran Mehmet Arsak ise, "Kayalıklara 100 metre mesafede akıntı ve girdap oluştuğu için denize giren vatandaşlar boğulma tehlikesi yaşıyorlar" dedi.
Tosmur beldesinde bulunan 7 numaralı büfe önünde akşam saatlerinde bir boğulma tehlikesi daha yaşandı. Akşam saatlerinde denize giren 8 yaşındaki İsmail Toskay boğulma tehlikesi geçirince babası 35 yaşındaki Hüseyin Toskay oğlunu kurtarmak için denize girdi. Dalgalarla boğuşan baba ve oğlu çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Hüseyin ve İsmail Toskay, ambulans ile Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.