Trabzon Valisi Kızılcık: Dere yataklarındaki yapılanma gözden geçirilecek

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, sel ve heyelan riski nedeniyle dere yataklarındaki yapılanmanın gözden geçirileceğini söyledi.

Vali Kızılcık, geç

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, sel ve heyelan riski nedeniyle dere yataklarındaki yapılanmanın gözden geçirileceğini söyledi.

Vali Kızılcık, geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel ve heyelanda zarar gören Şalpazarı ilçesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Kızılcık'a Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Çoban ile diğer yetkililer de eşlik etti. Sel ve heyelanda zarar gören bölgelerde incelemelerde bulanan Kızılcık, vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Etkili yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelanlarda Şalpazarı ve Tonya ilçesinde hasarlar oluştuğunu hatırlatan Vali Kızılcık, can kaybının olmamasının tek teselli kaynağı olduğunu dile getirdi.

Olayın meydana geldiği andan itibaren ekiplerin bölgede seferber edildiğini anlatan Kızılcık, zarar gören bölgelerdeki çalışmaların da sürdüğünü dile getirdi. Zarar gören yollarda çalışmalar yapıldığını kaydeden Kızılcık, "Bölgede dere ıslah çalışmaları da yapılacak. Özellikle dere yataklarındaki evler yeniden gözden geçirilecek. Bu tür afetlerle bir kez daha karşılaşmamak için gerekli tedbirler alınacak." dedi.