Salihli Tarihinin En Ağır Sel Felaketlerinden Birini Yaşadı

Salihli ilçesinde, öğle saatlerinde bastıran ve bir saat süren şiddetli yağış sonucu yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Kaymakamlık göçme riski taşıyan 50'ye yakın ev için tahliye kararı verdi.

Salihli'de öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız bir saat süren şiddetli yağış sonucu ilçede büyük hasar oluştu. Yüzlerce ev ve işyerini su basarken bazı bölgelerde suyun boyu 1 metreyi aştı. Şiddetli yağış nedeniyle iş merkezleri ve işyerleri olmak üzere çok sayıda yer de kişiler mahsur kaldı. Bazı bölgelerde ağaçlar devrildi. Belediye, Devlet Hastanesi Acil Servis Ünitesi ve birçok okulu su bastı. İşyerlerinde mahsur kalan çok sayıda kişinin imdadına belediye ekipleri yetişti. Çarşamba Pazarı'nın
kurulu olduğu güne rastgelen şiddetli yağmur sonucu bir çok pazarcı esnafının tezgahını su bastı, yüzlerce vatandaş pazar yerinde mahsur kaldı.
Salihli Belediyesi hizmet binasının da bulunduğu alanda suyun boyu 1 metreyi aşınca binanın içerisini su bastı. Belediye otoparkında bulunan yüzlerce aracın tamamı suya gömüldü. Bazı araçlar suyun şiddeti ile diğer araçlara çarptı, araçlarda maddi hasar oluştu. Çok sayıda ağaç yerinden söküldü bazıları arabaların üzerine düştü.
50 EVE TAHLİYE KARARI
Son gelişmeleri değerlendirmek üzere basın mensuplarının sorularını cevaplayan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, 50'ye yakın eve tahliye kararı verildiğini söyledi. Şiddetli yağış sonrası hasar tespiti için tüm gücü köylere verdiklerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Çünkü, şehir merkezinde bu tip durumlara hazırlıklı ekip var. Ancak köylerimiz de çok ciddi sorunların olmadığını öğrendik. Şehir merkezimizde su baskınları yaşandı. 50'ye yakın eve tahliye kararı vermek zorunda kaldık. Bu evlerde
ikamet eden vatandaşlarımızı geçici olarak okullara ait pansiyonlarda misafir edeceğiz. Vatandaşlarımızın yemeklerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı karşılayacak. Herşey kontrolümüz altında. Ancak detaylı hasar tespit çalışmasını yarından itibaren başlatacağız."
Öte yandan 1 saatlik zaman dilimi içerisinde metrekareye 56 kilo yağış düştü. Yağışların aralıklarla devam edeceği belirtildi.
(ES-HO-Y)