Huzurevi sakinleri kendi bahçesini oluşturdu

Yozgat Belediyesi Alparslan Türkeş Huzurevi'nde barınan yaşlılar meyve ve sebze bahçesi oluşturdu.

Huzurevi Müdürü Sinan Soyer, huzurevinde barınan

Yozgat Belediyesi Alparslan Türkeş Huzurevi'nde barınan yaşlılar meyve ve sebze bahçesi oluşturdu.

Huzurevi Müdürü Sinan Soyer, huzurevinde barınan yaşlılarımıza ev ortamını aratmayacak şekilde bir zemin oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Huzurevinde kalan yaşlılarımız, boş vakitlerini burada bahçe işleriyle uğraşarak değerlendiriyorlar. Bahçemize ektikleri yeşilliklerden marul, maydanoz, domates, salatalık, fasulye ve çilekleri taze yeşillikleri sabah kahvaltılarında yiyorlar. Ayrıca buraya gelen ziyaretçilerine de ikram ediyorlar." dedi.

Huzurevinde kalan yaşlıların bütün imkanlardan yararlanması için böyle bir çalışma içerinde olduklarını ifade eden Soyer, "Kışın belediye başkanımızın desteği ile bilardo masası almıştık. Kış boyunca onunla meşgul oldular. Huzurevimizin kapasitesi 72 kişilik fakat şu anda 32 yaşlımız burada kalıyor. Kendi oluşturdukları bahçeleriyle burada boş vakitlerini değerlendiriyorlar." diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden Lale Köksal (58), kimsesi olmadığı için huzurevinde kaldığını belirterek, "Boş vakitlerimizi değerlendirmek için meyve ve sebze ekerek bakımını yapıyoruz. Domates, marul, salatalık ve fasulyenin otunu alıyor ve çapasının yapıyoruz. Bayanların eli biraz daha bu işlere yatkın. Erkeklere nasıl çapa yapıldığını gösteriyorum. Hep birlikte bahçemizdeki sebzelerin bakımını yapıyoruz." dedi.

Mithat Bozlak ise burada kendi bahçelerini oluşturduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Daha önce hiç bahçem olmadı. Allah razı olsun huzurevi yetkililerinden. Bizlere böyle bir imkan sağladıkları için çok mutluyuz. Kendi bahçemizdeki meyve ve sebzelerin bakımıyla meşgul oluyoruz. Bahçemizde bulunan taze hormonsuz yeşillikleri sabah kahvaltımızda ve öğle yemeğinde tüketiyoruz."