'Dünden Bugüne Karayolları' Fotoğraf Sergisi Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fotoğraf Sanatçısı Alaatin Polat tarafından hazırlanan, "Dünden Bugüne Karayolları Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Fuayesi'nde düzenlenen serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Evrim, TÜİK Bölge Müdürü Dr. Ahmet Tan, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Saip Konukoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Hasan Sülü, Muhtar Akyol ve çok sayıda davetli katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Evrim yaptığı konuşmada, "Bu güzel sergi kısa bir süre değil uzun süre Gaziantep'te kalıp vatandaşlarımızın ziyaretine açık olmalı. Bu sergiyi tüm Gaziantep halkının görmesini arzu ediyorum. Sergiyi gördüğünüz zaman ülkemizde ulaşımın nereden nereye geldiğini, ülkemizin bu anlamda ne kadar yol kat ettiğini gözlerinizle göreceksiniz. Serginin açılışındaki katkılarından dolayı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ve sanatçımız Alaattin Polat'a emekleri için teşekkür
ediyorum" dedi.
Fotoğraf Sanatçısı Alaattin Polat Sivas, İzmir, Karadeniz Ereğlisi, İnebolu, Kastamonu ve Samsun'un ardından Gaziantep'te bu sergiyi açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Yollar İnsan eliyle insanlığa yapılan en önemli alt yapı yatırımlarındandır. Yollar İnsanlığın ortak mekanıdır. Cumhuriyetten günümüze yolların anlatıldığı, örnek fotoğrafların yer aldığı sergi ile Türkiye'den kesitler sunuyoruz" diye konuştu.
Polat, "Bu serginin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Karayolları Genel Müdürlüğü Otoyolları Dairesi Başkanlığına teşekkür ediyorum. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Şahinbeylerin, Şehitkamillerin diyarında böyle bir sergi açmaktan son derece gururlu olduğumu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.
Karayolları arşivi ve sanatçının kişisel çalışmalarından yaklaşık 300 fotoğrafın yer aldığı sergi 27 Haziran'a kadar açık kalacak.