Arjantin, komşuyu evine gönderdi

Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, B Grubu'nda Yunanistan'ı Demichelis ve Martin Palermo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Yenilgisiz bir üst tura çıkan Tangocular, A Grubu'...



Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, B Grubu'nda Yunanistan'ı Demichelis ve Martin Palermo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Yenilgisiz bir üst tura çıkan Tangocular, A Grubu'nun ikincisi Meksika ile eşleşti.

Dünya Kupası B Grubu son maçında Arjantin, ikinci yarıda bulduğu gollerle Yunanistan'ı 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi. Polokwane kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Peter Mokaba Stadı'nda oynanan mücadelede Tangoculara galibiyeti getiren goller 77'de Demichelis ve 89'da Palermo'nun ayağından geldi. 3'te 3 yaparak gücünü gösteren Arjantin 2. turda A Grubu'nu ikinci sırada bitiren Meksika ile eşleşti.
Arjantin'in renkli Teknik Direktörü Diego Armando Maradona, gruptan çıkmayı bir önceki karşılaşmada garantiledikleri için Carlos Tevez ile Higuain gibi iki etkili oyuncuyu dinlendirdi. Aguero ile Milito, Yunanistan karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Maçın ilk dakikasından itibaren üstünlüğünü hissettiren Maradona'nın talebeleri, oyunun hakimiyetini de sürekli elinde tutmayı başardı. Özellikle Messi, Veron ve Rodriguez ile etkili olan Tangocular, birçok pozisyondan yararlanamadı. Yunanistan'ın ümitlerini yıkan isim ise Arjantin'in başarılı savunma oyuncusu Demichelis oldu. 77. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde topu önünde bulan Demichelis, sert bir şutla golü attı: 0-1. Arjantin'in deneyimli golcüsü Palermo da 89'da skoru belirledi: 0-2. Bu sonucun ardından Arjantin sevinirken, Yunanistan, Dünya Kupası'na veda etti. POLOKWANE cihan
yunanistan: Tzorvas 4, Vyntra 3, Moras 4, Kyrgiakos 5, Torosidis 4 (Dk. 55 Patsatzoglou 4), Tziolis 5, Papadopoulos 4, Papastathopoulos 4, Samaras 5, Karagounis 4 (Dk. 46 Spiropoulos 4), Katsouranis 4 (Dk. 55 Ninis 5)
arjantin: Romero 6, Demichelis 7, Rodriguez 6, Burdisso 7, Bolatti 7, Veron 6, Rodriguez 6 (Dk. 63 Di Maria 5), Otamendi 6, Lionel Messi 7, Aguero 6 (Dk. 77 Pastore 5), Diego Milito 6 (Dk. 80 Martin Palermo 5)
GOLLER: Dk. 77 Demichelis, Dk. 89 Palermo
SARI KART: Katsouranis / Bolatti
HAKEMLER: Ravşan İrmatov 7, Rafael İlyasov 7 (Özbekistan), Bahadır Koçkarov 7 (Kırgızistan)
STAT: Peter Mokaba

Zaman