İran'a Yaptırım Paketinde Uzlaşma Washıngton

YAPTIRIM PAKETİNDE UZLAŞMA

WASHINGTON (A.

  YAPTIRIM PAKETİNDE UZLAŞMA

WASHINGTON ( A . A ) - 22 . 06 . 2010 - ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi ' nin İran ' a yaptırımlar tasarısı üzerinde çalışan üyeleri , Tahran hükümetini nükleer silah geliştirme çabasından caydırmayı amaçlayan yeni ekonomik yaptırımlar paketi üzerinde anlaşmaya vardı .
Taslak anlaşma , her ikisi de Demokrat olan , Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Chris Dodd ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Howard Berman tarafından duyuruldu .
İran ' a benzin ve diğer ham petrol ürünlerinin ihracına engel olunması ve Amerikan bankalarının İran Devrim Muhafızlarına mali hizmetler sunan yabancı bankalarla iş yapmasının yasaklanması üzerine odaklanan taslak anlaşma , önemli İran bankaları ya da İran Devrim Muhafızları ile iş yapan yabancı bankaların Amerikan mali sistemine girişinden mahrum edilmesini öngörüyor .
İran ' a ham petrol satışlarıyla ilgisi bulunan kuruluşların Amerikan pazarlarından dışlanmasını içeren düzenleme , sigorta , finans ve nakliye şirketleri de dahil olmak üzere , İran ' ın enerji sektörünün geliştirilmesine yardım eden yabancı şirketlere yeni cezalar getiriyor . Düzenleme , Amerikan bankalarının , İran Devrim Muhafızları ile iş yapan ya da İran ' ın nükleer programına yardım eden yabancı bankalarla mali işlem yapmasını yasaklarken , ABD eyaletleri , yerel yönetimler ve diğer yatırımcıların İran ' ın enerji sektörüyle ilgisi bulunan yabancı şirketlere yönelik yatırımları kısabilecekleri bir yasal çerçeveyi de sunuyor .
Dodd ve Berman , yaptıkları ortak açıklamada , " Geçen ay , BM Güvenlik Konseyi ve AB tarafından verilen çok taraflı çabaları önemli ölçüde büyütecek nitelikte , yeni yaptırımlara dair güçlü bir pakedi geliştirme niyetimizi duyurmuştuk . Bu anlaşma da tam olarak bunu yapıyor " ifadesini kullandı .
Taslak anlaşmanın yasalaşabilmesi için , tasarının her iki versiyonunu birleştirmekle görevli olan Temsilciler Meclisi-Senato Konferans Komitesi ' nin diğer üyelerince de onaylanması ve bu onayın ardından da Kongre ' nin her iki kanadınca kabul edilmesi gerekiyor .

-BEYAZ SARAY MEMNUN-

ABD yönetimi , Temsilciler Meclisi ve Senatonun İran ' a yaptırım tasarısı metni üzerinde anlaşmaya varmasını " takdir etti . "
Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs , yaptığı yazılı açıklamada , " Temsilciler Meclisi ve Senato liderlerinin , BM Güvenlik Konseyi kararının üzerine inşa eden , Başkan Barack Obama ' ya yeni yetki veren ve İran ' ı izole etmeye ve bu ülkeye baskı oluşturmaya yönelik çok taraflı stratejiyi güçlendiren güçlü bir tasarı üzerinde anlaşmaya varmasını takdir ediyoruz " ifadesini kullandı .

22 . 06 . 2010 09 : 04 : 11