Siirtli çocuklar ilk kez denizi gördü

Hayatlarında ilk kez denizle karşılaşan Siirtli çocuklar, Kocaeli'de doyasıya eğlendi. golf arabaları ile Seka Park'ı Gezen Siirtli 50 çocuk, hayatlar

Hayatlarında ilk kez denizle karşılaşan Siirtli çocuklar, Kocaeli'de doyasıya eğlendi. golf arabaları ile Seka Park'ı Gezen Siirtli 50 çocuk, hayatlarında ilk kez yaşadıkları tecrübeleri ile farklı bir gün geçirme imkanı buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Siirt'ten gelen 50 kişilik öğrenci grubunu Kocaeli'de misafir etti. Yaklaşık bin 400 kilometre uzaktan gelen öğrenciler, ilk önce Doğu Kışla Gençlik Parkı'nı gezdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker tarafından karşılanan Siirtli çocuklar Doğu Kışla Parkı'nda bir süre dolaştı.

Ardından Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na bağlı bilgi merkezine geçen çocuklar burada öğrencilerin kitap okuma sayısı ile de Türkiye'ye örnek olduğunu öğrendi. Bilgi merkezinde Siirtli misafirlere hitaben bir konuşma yapan İlyas Şeker, çocukları geleceğin birer mirası olarak gördüklerini ve bu doğrultuda onların gelişimine yönelik hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Siirtli misafirler daha sonra Seka Park'a geçti. Burada golf arabaları ile dolaşan çocuklar, ilk kez gördükleri denizi de hayranlıkla seyretti.