Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri Başkanı Büyükkılıç'ı Ziyaret Etti

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Berkay Koku, Başkan yardımcısı Melike Karabıyık ile Yönetim Kurulu Üyesi 5 çocuk, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek, 2009-2010 çalışma yılı hakkında bilgi verdi

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri Başkanı Büyükkılıç'ı Ziyaret Etti
Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Berkay Koku, Başkan yardımcısı Melike Karabıyık ile Yönetim Kurulu Üyesi 5 çocuk, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek, 2009-2010 çalışma yılı hakkında bilgi verdi.
Ekim 2009 ile Haziran 2010 tarihleri arasında 43 etkinliğin gerçekleştirildiğini belirten Yönetim Kurulu Üyeleri, gerçekleştirilen her etkinlik ile kamuoyunu bilgilendirdiklerini, bilinçlendirdiklerini ve katılımcı demokrasinin temelini oluşturduklarını söyledi.
Çocuk Meclisinin 9 ay da yeni 36 hafta içerisinde 43 etkinlik düzenlemesinin çok önemli olduğu ve çünkü her haftaya birden fazla etkinliğe imza atmış olduğunu belirten Büyükkılıç, "Çocuk meclisi olarak yapmış olduğu etkinliklere katılmaya özen gösteriyorum. Çünkü birçok etkinlik özelikle büyüklere mesaj niteliğinde, çevre, halk sağlığı, temizlik, geri dönüşüm, diş sağlığı, göz taraması gibi çalışmaları ayrıca topumun geneline hitap etmesi nedeni ile bir bakıma bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapmaktadır. Çalışma yılı programları çok yoğun olmuş. Şimdi tatil zamanı ancak tabi bu tatillerini hem eğlenerek hem öğrenerek değerlendirecekler. Bunun için Yaz Okullarımız hazır" dedi.
Özelikle 2009 yılından itibaren Melikgazi Belediyesine dahil olan 7 bölgede yer alan çocukların katılımı ile Çocuk meclisinin hem alan hem de hitap ettiği nüfusun artığını ifade eden Büyükkılıç, Gesi, Mimarsinan, Kıranardı ve Hisarcık gibi bölgelerde yaz okulu için şubeler açıldığını kaydetti.