İlhan Selçuk'un Hayatını Kaybetmesi

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Türk basının en değerli kalemlerinden ve Cumhuriyet aydınlanmasının önemli isimlerinden Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk'un hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Türk basının en değerli kalemlerinden ve Cumhuriyet aydınlanmasının önemli isimlerinden Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk'un hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.
İlhan Selçuk'un; düşünceleri, yazıları ve eserleri ile topluma yön veren köklü bir aydın olduğunu ifade eden GGC Başkanı Kocaman, "Türkiye'nin çağdaşlaşması için verdiği mücadelenin yanı sıra Demokrasi Ödülü sahibi olan İlhan Selçuk'un vefatından büyük üzüntü duydum. Türkiye yeri doldurulmayacak kadar büyük bir değerini daha kaybetti. Türk basının, Cumhuriyet Gazetesi ve Selçuk Ailesi'nin başı sağolsun" dedi.
Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde vefat eden İlhan Selçuk 14 Ağustos 2009 tarihinden bu yana konuşma bozukluğu ve kısmi felç nedeniyle tedavi görüyordu.