CHP, tarımsal makine alımı hibelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarını sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı, tarımsal makine alımı hibelerinde yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı, tarımsal makine alımı hibelerinde yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarını sürdürüyor.

CHP Grup Başkan Vekili ve Gemerek Meclis Üyesi Gökhan Güldigen'in il genel meclisinde ortaya attığı, tarımsal makine alımı hibelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Hibe kredilerden iktidar partisi yandaşlarının faydalandırıldığını savunan Güldigen, daha sonra CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz ile partisinin il teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi.

CHP'nin iddialarına cevap gecikmedi. Konunun taraflarından Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, il genel meclisi toplantısına katılarak yolsuzluk iddialarını yalanladı. CHP İl Başkanı Deniz ve CHP Gemerek Meclis Üyesi Güldigen'i belgelerle konuşmaya davet eden Beykaya, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını, ancak Vali Ali Kolat'ın kendisini vazgeçirdiğini açıkladı.

İddialarla ilgili CHP tarafından bugün üçüncü bir açıklama yapıldı. Güldigen ile parti binasında basın mensuplarının karşısına geçen CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, iddialarla ilgili belgelerin ellerinde olduğunu ve talep edilmesi halinde Tarım İl Müdürlüğü'ne verebileceklerini açıkladı. "Tarım il müdürü aymazlığı bıraksın, görevini yapsın" diyen Deniz, kendilerinin olayın üzerine gitmesinin bir sonucu olarak yolsuzluğun araştırılmaya başlandığını kaydetti. CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'in konuyu Tarım Bakanı Mehdi Eker'e ilettiğini ve Eker'in de araştırma yapılması için talimat verdiğini belirten Deniz, geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren müfettişlerin evraklara el koyduğunu savundu.

Bir soru üzerine Bülent Renda Deniz, "Tarım İl Müdürü isterse bize dava açabilir. Vali Bey'i gerekçe göstermesin. Ancak biz onun hakkında hukuki bir süreç başlatmayı düşünmüyoruz." diye konuştu.

Bu arada karşılıklı yapılan açıklamalar vatandaşın kafasını karıştırdı. Vatandaşlar, iddiaların, müfettiş incelemesinden sonra ortaya çıkabileceğini söyledi.