Toprak altında kalan 2 işçiye hala ulaşılamadı

Eyüp'te bir binanın temel inşaatı esnasında meydana gelen toprak kayması sırasında 3 işçi toprak altında kaldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonuc

Eyüp'te bir binanın temel inşaatı esnasında meydana gelen toprak kayması sırasında 3 işçi toprak altında kaldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu işçilerden birine canlı ulaşıldı. Diğer 2 işçiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

Alibeyköy Güzeltepe Mahallesi Yunus Emre Caddesi Sevhan Sokak'ta bir apartmanın temel inşaatı yapıldığı sırada istinat duvarının arkasındaki toprağın kayması sonucu inşaatta çalışan Abdullah D., Yunus D. ve Mustafa Karayiğit isimli işçiler toprak altında kaldı. İşçiler için arama kurtarma ekipleri seferber oldu.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Mahalleli ve olay yerine gelen ekipler işçilerin üzerine yığılan tonlarca ağırlıktaki toprağı kazmaya başladı. İşçilere zarar vermemek için kontrollü şekilde yapılan kazı çalışmaları sonucu Mustafa Karayiğit'e ulaşıldı. Yaşadığı tespit edilen Karayiğit ile arama kurtarma ekipleri irtibata geçti. Karayiğit'in vücudunu toprak altından kurtarmaya çalışan ekipler diğer iki işçiye ulaşmaya çalışıyor.

Olay yerine gelen işçi yakınları ise zaman zaman sinir krizleri geçirdi. Sağlık ekipleri işçilerin ailelerine müdahale etti.

Öte yandan bazı vatandaşlar, inşaat çalışmaları sırasında hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı iddiasında bulundu.