Cumhurbaşkanı Gül, şehit Köksal'ın cenaze namazına katıldı

Hakkari'nin şemdinli İlçesi'nde terör örgütünün saldırısında şehit olan Onbaşı Hüseyin Köksal için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Yoğun g

Hakkari'nin şemdinli İlçesi'nde terör örgütünün saldırısında şehit olan Onbaşı Hüseyin Köksal için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin aldığı törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MHP Genel Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Arslan Güner, milletvekilleri, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürlü Oğuz Kağan Köksal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, camii avlusunda ilk olarak şehit ailesine taziyelerini iletti ve ardından cenaze namazının kılınacağı yere geçti. Şehidin cenaze namazını Ankara Müftüsü Hakkı Özer kıldırdı. Özer, "Şehitlerin rütbesi peygamberden sonra gelir."dedi. Özer, cenaze namazı sonrasında vatandaşlardan helalık istedi. Cenaze namazı sonrasında top arabasına taşınan şehid Köksal'ın naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Şehitliği'ne götürüldü.

Şehidin annesi Emine Köksal'ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Emine Köksal'a eşi Nurettin Köksal yardımcı oldu.Yoğun güvenlik önlemleri alınan cenaze namazında cami çevresinde keskin nişancıların görev aldığı görüldü.

BİR GRUP SLOGAN ATTI

Cenaze namazından saatler önce camii avlusuna gelen bir grup "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Tekbir getiren grup İstiklal Marşı'nı okudu.

MHP'Lİ VURAL: OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLSİN

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, camii avlusunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölgede olağanüstü hal ilan edilmesini istedi. "Terör bir sorun ise teröre uygun araçlarla mücadele edilmeli" diyen Vural, Milli Güvenlik Kurulu'nun demokratik açılımın vazgeçildiğini ilan etmesini istedi.