Aksu: Hainlerin Saldırısı Diyarbakır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, alçak saldırının, bu ülkeye barışın gelmesini sabote etmek isteyen, kanla beslenen, insanlıktan, mertlikten nasibini almamış hainlerin yaptığı bir saldırı olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, alçak saldırının, bu ülkeye barışın gelmesini sabote etmek isteyen, kanla beslenen, insanlıktan, mertlikten nasibini almamış hainlerin yaptığı bir saldırı olduğunu söyledi.
Aksu, Miryıldız Düğün Salonunda, AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclisi Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, bugün herkesin bir burukluk yaşadığını, milletçe bir acı yaşadıklarını belirtti.
Dün yürekleri yakan, bu ülkeyi yasa boğan bir hain saldırı sonucu vatan evlatlarını şehit verdiklerini vurgulayan Aksu, Türk milletine başsağlığı diledi.
Aksu, şöyle devam etti:
'Gencecik ana kuzularını, ucu dışarıda olan kahpe bir saldırıda kaybettik, acımız çok derindir. O kurşunlar, roketler sadece karakola değil altını çizerek söylüyorum istisnasız 72 milyonluk aziz milletimizin her ferdine tek tek atılmıştır. O saldırı milletimizin birarada yaşama azmine, kararlılığına yapılmıştır. O saldırı kardeşliğe, bizi bir arada yaşatan değerleri hedef almıştır. O hain saldırı, bu ülkenin son yıllarda eriştiği yerden rahatsızlık duyanların tezgahladığı, taşeronlar vasıtasıyla da uygulamaya koydukları karanlık ve lanetli bir planın parçasıdır. 
Bu hainler, bu insanlık düşmanları, sadece toprağa değil, bizi biz yapan değerlere de mayınlar döşemeyi hedeflemektedirler. Fitne ve fesat vazgeçilmez gıdalarıdır. Onların hazırladığı bu karanlık tuzağa bu millet nasıl düşmediyse bugün de düşmeyecektir. Bu millet, insanlık düşmanlarına, hak bilmezlere, Allah'tan korkmazlara, layık oldukları cezalar hukuk kuralları ve kanunlar çerçevesinde verilecektir. Milletimizin birbirine olan sevgisi, düşkünlüğü, bu taşeronların tuzaklarını bozacak derinliktedir. Bu alçak saldırıyı yapanlar, yaptıkları hesapların, çevirdikleri dolapların, kurdukları tuzakların altında kalmaya mahkumdurlar.'
Diyarbakır'ın büyümesinden, gelişmesinden, insanlarına hizmet gitmesinden mutluluk duymak yerine, endişe duyan, ayaklarının altındaki istismar halısının çekildiğinin farkına varan millet düşmanlarının provokasyonuna ve tahriklerine karşı uyaran Aksu, AK Parti'nin bölge insanının gönlünde edindiği yeri hazmedemeyen, bölgeyi malları ve burada yaşayan insanları da kendi köleleri gibi gören, korku ve dehşetle tehdide dayalı olarak varlığını sürdürmeye çalışan yapıların, odakların çevirdikleri oyuna gelmemelerini istedi.
'Bizi farklı kılan, değerli kılan şey biriliğimizdir' vurgusunu yapan Aksu, 'Birlik demek, dirlik demektir. Birliğimizden, beraberliğimizden hiçbir zaman ayrılmayacağız. Araya fitne sokmak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz, tahriklere kapılmayacağız, soğukkanlı olacağız. Bu ülkeye ve insanına eksiksiz, istisnasız sahip çıkmaya devam edeceğiz. Barışın ve kardeşliğin önüne hiçbir şerrin geçmesine izin vermeyeceğiz. Kimse bizi millete hizmet yolundan, barış ve kardeşlik yolundan geriye döndüremeyecektir' dedi.
20.06.2010 17:45:06