Türk-japon Dostluk Günü Safranbolu'da Kutlandı

2010 Türkiye'de Japonya yılı etkinlikleri kapsamında Safranbolu'da bu yıl 4.'sü düzenlenen Türk-Japon Dostluk Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk-japon Dostluk Günü Safranbolu'da Kutlandı
Bu yıl 4.'sü düzenlenen Türk-Japon Dostluk Günü, Safranbolu'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinliklerine Safranbolu Kaymakam Vekili Mehmet Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Japonya Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kutlamaların açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Ülkeler arasındaki dostluğun belki de en zirvesini Türkiye ve Japonya arasında yaşamaktayız. 2010 yılı Türkiye'de Japonya yılı olarak kutlanıyor. Kutlama etkinliklerinin bir kısmı da Safranbolu'muzda gerçekleştiriliyor. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz kutlama etkinlikleri bu sene bir hayli yoğun geçiyor. Japon Gününe özel olarak hazırladığımız Japon Bahçesini hizmete açtık. Yine Japonya'nın tanıtıldığı resim sergisi açtık. Burada gerçekleştireceğimiz etkinliklerde ise geleneksel Türk ve Japon sanatları sergilenecek" dedi.
Kutlama etkinliklerinde bir konuşma yapan Japonya Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ise, Türk-Japon Dostluk Günü'ne katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "2010 Türkiye'de Japonya yılı etkinlikleri kapsamında bugüne kadar 40-50 tane etkinliğimiz olmuştur. Safranbolu, Japonya ile kardeş kent yapılması planlanan, Japonların yoğun ilgisini çeken ve Japonların ilgi duyduğu Dünya Mirasları arasında olan bir kenttir. Safranbolu'ya yılda 6 bine yakın Japon turist gelmektedir. Bu vesile ile Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun çok daha ileriye gideceğinden dolayı çok mutluyum. Safranbolu'ya üçüncü gelişim. İki ülke arasındaki dostluğu güçlendirmeyi amaçladığımız bugünlerde gördüğüm kadarıyla Japonya evi daha çarşıya taşınmış. Bunun çok iyi olduğunu düşünüyorum. Böylelikle Japonların ilgisinin çok daha artacağına inanıyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Türk ve Japon sanatları katılımcılara gösterildi ve geleneksel yemekler ikram edildi. Ayrıca Japon geleneksel sanatlarından olan Origami (kağıt katlama sanatı) uygulamalı olarak konuklara gösterildi.