Kuru otları yakmak isterken az kalsın köyü yakıyordu

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Doğanbağı köyünde sulama kanalında biriken otların yakılması sonucu çıkan yangında 50 hektarlık alan yandı. Ekiplerin

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Doğanbağı köyünde sulama kanalında biriken otların yakılması sonucu çıkan yangında 50 hektarlık alan yandı. Ekiplerin zamanında müdehalesiyle yangın köye ulaşmadan söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Dağanbağı köyünde yaşayan H.A. (70) köye sulama suyu iletimini sağlayan su arkında biriken otları temizledikten sonra ateşe verdi. Kısa sürede rüzgârın etkisiyle büyüyen yangın, köye doğru ilerlemeye başladı. İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü ve jandarma ekipleri tarafından güçlükle kontrol edilen yangında 50 hektarlık alan yandı. Çıkan yangında, dut ve kaysı ağaçları da zarar gördü.

Olay yerine incelemelerde bulunmak üzere gelen Kaymakam Suat Yıldız, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kaymakam Yıldız, İlgili kurumlarla temasa geçerek yangına müdahale edildiğini ve söndürüldüğünü ifade etti.

Yıldız, ''Tahminimiz tam kesin bilmemekle birlikte yaklaşık 50 hektarlık alanda bir örtü yangını olmuş. Bizim için önemli olan köye sıçramasını önlemekti. Onda da başarılı olduk. Ot yangını başladıktan sonra bu mevsimde durdurmak mümkün olmuyor ama biz köy için endişelendik. Allah'a şükürler olsun ki köyümüze yangın ulaşmadı.'' dedi.