MHP Mersin Milletvekili Ural, Hakkari'deki hain saldırıyı kınadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Kadir Ural, Hakkâri'de yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınadığını açıkladı.

Yazılı bir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Kadir Ural, Hakkâri'de yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınadığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Ural, Hakkâri'de sınır karakoluna yapılan saldırıda 8 askerin şehit edilmesi, 14 askerin de yaralanmasının ülke genelinde büyük bir üzüntüye neden olduğunu kaydetti.

Saldırının ülkeyi bölmeye yönelik olduğuna işaret eden Ural, "Ayrılıkçı terör örgütünün son günlerde tırmanan bu hain saldırılarıyla toplumumuzun birlik ve beraberliğini bozmak amacı güttüğü açıktır. Terör örgütünün askerlerimize, polisimize ve yurttaşlarımıza yönelik eylemlerine karşı olmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Şehit düşen askerlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum." dedi.

Mersin'in Silifke ilçesi Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de yaptığı yazılı açıklamada, "Son zamanlarda sık sık yaşamaya başladığımız üzüntü verici bir tabloyla karşı karşıyayız. Ülkemizin çeşitli bölgelerine ve en hassas merkezlerimize terörist saldılar düzenleniyor. Vatan çocukları, ana kuzuları, Mehmetçikler birer birer şahadet şerbetini içiyor. Bu vesileyle ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu tür hain saldırıların bir daha meydana gelmemesi adına gerekli tedbirleri alacağını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.