Suşehri Derneği Öncülüğün De 200 Öğrenci Çanakkale'ye Uğurlandı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde 200 öğrenci Çanakkale'ye götürüldü.

  İlçede bulunan lise öğrencilerinden oluşan 200 öğrenci , 15 öğretmen ve Dernek Başkanı Celal Deniz ile 5 yönetici , İstanbul Sancaktepe İlçe Belediye Başkanı İsmail Erdem tarafından gönderilen 5 otobüsle , Suşehri Öğretmenevi önünde düzenlenen törenle Çanakkale ' ye götürüldü .
Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Dernek başkanı Celal Deniz yaptığı açıklamada ; Türkiye ' nin en önemli yerlerinden biri olan Çanakkale gezisi tertip etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi .
Çanakkale ' nin , Türk milletinin yok olma üzereyken , var olma noktasına nasıl geldiğini göstermek amacıyla öğrencilerle birlikte Çanakkale Şehitliklerini göreceklerini söyleyen Deniz , " Öğrencilerimize Çanakkale ' nin ruhunu işlemeye gidiyoruz . Bu gezinin yapılmasında bizlere destek sağlayan Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem başta olmak üzere , İlçe Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz . İnşallah güzel bir gezi olacak . Uzun bir gezi olacak ama ' Ben Türküm ' diyen Türkiyeliyim diyen herkesin imkanları ölçüsünde Çanakkale ' ye gidip , Çanakkale ruhunu yaşaması gerektiği bilinci içerisinde bizde şuanda 200 öğrencimizi Çanakkale ' ye götürüyoruz " dedi .
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler ise yaptığı açıklamada , gezinin farklı bir gezi olduğunu belirterek , " Ayrı bir dünya gezisi olacaktır . Öğrencilerin dışa açılımı , ayrı bir yer görmeleri , özellikle bu vatanın var olmasının en önemli yerlerinden bir olan Çanakkale ' yi görmeleri ayrı bir güzellik katacaktır . Bu gibi gezilerin bundan sonrada devam etmesini dileyerek , Gezide emeği olan başta belediye başkanımız olmak üzere , dernek başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum . Çanakkale ' de şehit olan tüm şehitlerimize Allah ' tan rahmet diliyorum " diye konuştu .
Daha sonra , ilçede bulunan orta öğretim okullarından tespit edilen 200 öğrenci otobüslere bindirilerek , polis eskortu eşliğinde ilçe merkezinden konvoyla Çanakkale ' ye uğurlandı .
Gezinin 3 gün süreceği , öğrencilerin pazar günü ilçeye gelecekleri belirtildi .