Haramilerin saltanatını yıkacağız

A4 KAĞIDI KADAR LEKESİZİM

 

CHP İstanbul İl Başkanlığı ' na atanan Berhan Şimşek , görevi selefi Parti Meclisi ( PM ) Üyesi Gürsel Tekin ' den devraldı . Tekin ve Şimşek , objektiflere ellerini havaya kaldırarak birlik mesajı verdi . İstanbul ' da haramilerin saltanatını yıkacaklarını söyleyen Şimşek , Can Yücel ' in Deniz Gezmiş için yazdığı More Nostrum ( Bizim Deniz ) adlı şiirinden alıntı yaparak ,
' 100 metrenin en hızlısını koşacağız ' dedi .


İstanbul İl Merkezi ' nde yapılan törende Gürsel Tekin ile Berhan Şimşek , partililerin hınca hınç doldurduğu salona birlikte girdiler . İlk sözü alan Gürsel Tekin , son iki buçuk yıldır İstanbul ' da il başkanlığı yaptığını belirterek , kendisiyle çalışan ve emek veren herkese teşekkür etti . Bu süreçte zaman zaman eksikleri ve hatalarının olduğunu belirten Tekin , ' Bilerek hiçbir arkadaşımı kırmadım . Bugün bu görevi , sevgili dostum Berhan Şimşek ' e devrediyorum . Her zaman İstanbul ' un yanında olacağım ' dedi .

A4 KAĞIDI KADAR LEKESİZİM
Tekin ' in ardından söz alan yeni İl Başkanı Berhan Şimşek de Büyük Türkiye yürüyüşüne İstanbul ' dan katkı sunacaklarını , belirterek , ' Halkın hizmetkarı ayaklaranın turabı olmak istiyoruz ' diye konuştu . 10 yıldır film çevirmediğini söyleyen Şimşek , ' A4 kağıdı kadar lekesizim ' dedi . AKP ' lilerin zenginleşmesine de dikkat çeken Şimşek , iki bakan ve bir milletvekilinin aynı kıyafeti giymesini ise rüküş bularak ' matruşka ' benzetmesi yaptı . Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Deniz Gezmiş ' in ağabeyi Bora Gezmiş de katıldı .

TÜRBAN ÜLKENİN GERÇEĞİ
Şimşek , Gürsel Tekin ' le başlayan açılımlara yönelik mesajlar da verdi . ' Çarşaf giyinenler , başını örtenler bu ülkenin gerçeğidir ve bizim değerlerimizdir . Bu partiden içeriye tüzüğü programı ilkeleri çerçevesinde gelen herkese kapımız açıktır . Hatta koltuğumuz da hazır takdim ederiz ' dedi .

Nebahat KOÇ-İSTANBUL


Akşam