Yargıtay bize Haberal’ı bırakın baskısı yapıyor - POLİTİKA

HABERAL’I TAHLİYE ETMEDİKLERİ İÇİN TAZMİNATA MAHKUM EDİLEN ÖZEL YETKİLİ HAKİMLERİN İSYANI



HABERAL’I TAHLİYE ETMEDİKLERİ İÇİN TAZMİNATA MAHKUM EDİLEN ÖZEL YETKİLİ HAKİMLERİN İSYANI

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin “Haberal’ı tahliye etmediniz” gerekçesiyle bin 500’er lira tazminata mahkum ettiği özel yetkili 9 hakim, “Amaç bizi Haberal davalarından çekmek ancak çekilmeyeceğiz” dedi

HELİN ŞAHİN  İSTANBUL

• Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturmada tutuklu yargılanan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal’ı tahliye etmedikleri gerekçesiyle Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bin 500’er lira tazminat ödemeye mahkum edilen İstanbul Özel Yetkili Ağır cezalarda görevli 9 hakim karara isyan etti. Kararı temyiz edeceklerini açıklayan hakimler “Yargıtay’dan çıkan kararda asıl amaç bizi Haberal’ın itirazlarına bakacak mahkeme heyetlerinden çektirmek ama çekilmeyeceğiz” dedi.

BU ‘DAVADAN ÇEKİLİN’ DEMEKTİR

Temyiz makamı olan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na başvuracak olan hakimlerden, İstanbul 12. Ağır Ceza Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu “Haberal’ın tahliye edilmemesinin nedeni  avukatlarının yeterli gerekçe sunmaması. Yargıtay’ın kararı ‘Haberal’ı tahliye edin’ analamına geliyor. Bu tazminat kararı diğer sanıklar için emsal oluşturabilir. Temyiz edeceğim” diye konuştu.

KİMSE İLE HUSUMETİMİZ YOK

Meahmet Haberal’ı tutuklayan ve defalarca Haberal’ın yaptığı itirazları değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Rüstem Eryılmaz, da “Haberal’la bir husumetim yok.  Türk hukuk tarihinde ilk kez böyle bir karar veriliyor. Zaten yapılmak istenen heyetten çekilmemiz” dedi.  Eryılmaz, gazetecilerin “Bu karardan sonra Haberal’ın tahliyesine yönelik mahkemenize yapılacak itirazların değerlendirilmesinde yine heyette yer alacak mısınız” sorusuna ise “Heyetten çekilmeyeceğim. Yine heyette yer   alacağım” yanıtını verdi.

KARAR GELSİN TEMYİZ EDECEĞİZ

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Faik Saban, 10. Ağır Ceza üyesi Ali Efendi Peksak ve İdris Asan da karara itiraz edeceklerini ifade ettiler. 14. Ağır Ceza Hakimi Hakan Günay “Kararın elimize gelmesini bekliyoruz. Bunun üzerine temyize gideceğim. Dava süresi içerisinde Yargıtay’a dilekçe vermiştim” dedi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi ikinci heyetinin Başkanı Kemal Can da “Bu benim özel hayatım ile ilgili. Bu konuda her hangi bir açıklama yapmak istemiyorum” dedi.

Star Gazete