Asi Nehri'nden sonra derelerde de temizlik çalışması yapıldı

Antakya'yı ikiye bölen Asi Nehri'nin içinde ve istinat duvarlarında yapılan temizliğin ardından belediye nehrin kolları konumundaki derelerde de temiz

Antakya'yı ikiye bölen Asi Nehri'nin içinde ve istinat duvarlarında yapılan temizliğin ardından belediye nehrin kolları konumundaki derelerde de temizlik çalışmalarına başladı.

Antakya Belediyesi sınırları içinde bulunan Altınçay deresinin bakım ve onarımları yapıldı. Antakya Belediyesi Su ve Kanal İşleri ekipleri tarafından 10 gün süren çalışmalar sonrasında Altınçay deresi zeminine, yağmur suları tarafından taşınan taşlar ve kumlar temizlendi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçen kış yağan yağmurlar sonrasında Altınçay deresi zemininde toplanan taş ve toprakların iş makinalarının yardımı ile kaldırılıp havzanın temizlendiğini ayrıca dere duvarında meydana gelen çöküntülerin onarıldığını belirtti.

Başkan Savaş ayrıca, Hanna çayının Asi Nehri'ne dökülen noktada yapılan çalışmalar neticesinde çay sularının Antakya Belediyesi arıtma tesislerine gönderildiğini ifade ederek, "Bundan önce Hanna çayı suları, Asi Nehrine direk olarak akıyor ve çevre kirliliğine neden oluyordu. Ekiplerimiz tarafından yapılan bağlantı çalışmalarının tamamlanması ile bu sorun tamamı ile ortadan kalkmış oldu." diye konuştu.