Vali Sodan'ın 'Yardım' Girişimi Bozkurt Ailesini Sevindirdi

Doğumundan iki gün sonra rahatsızlanan, Sincik ve Kahta ilçe Devlet Hastanelerinden sonra sevk edildiği Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yemek borusunun olmadığı anlaşılan ve daha sonra sevk edildiği Adana'da ameliyat olan Hasret bebeğin, 6 yıl sürecek Adana'daki muayene yol ücretleri Vali Ramazan Sodan'ın girişimiyle Sinc

Doğumundan iki gün sonra rahatsızlanan, Sincik ve Kahta ilçe Devlet Hastanelerinden sonra sevk edildiği Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yemek borusunun olmadığı anlaşılan ve daha sonra sevk edildiği Adana'da ameliyat olan Hasret bebeğin, 6 yıl sürecek Adana'daki muayene yol ücretleri Vali Ramazan Sodan'ın girişimiyle Sincik Kaymakamlığı tarafından ödenecek.
Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Çamdere Köyü'nde ikamet eden Songül ve Kadir Bozkurt çiftinin 3 ay önce dünyaya gelen ve ailesinin Hasret ismini verdiği bebeğin yemek borusu olmadığı Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tespit edilmiş, Hasret bebek buradan ilk olarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti. Burada yapılan kontrolde bebeğin yemek borusunun kısa olduğu ve mide ile bağlantısının olmadığı teşhisinin ardından Hasret bebek daha sonra ameliyata alınmak
üzere Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilmişti. Doktorlar, ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Hasret bebeğin 6 yıl boyunca her ay iki kez muayene gelmesini istedi.
Hasret bebeğin Adana'ya gidiş geliş yol ücretlerini ödemekte sıkıntı yaşayan Bozkurt ailesinin yardım çağrısına Vali Ramazan Sodan kulak verdi. Baba Kadir Bozkurt ile görüşen Vali Ramazan Sodan, yol giderlerinin Sincik Kaymakamlığı tarafından ödenmesini sağladı. Maddi durumu iyi olmayan işsiz Baba, kendisine yardım eli uzatan Vali Ramazan Sodan'a teşekkür etti.
Muhammet (5) ve Metin (4) adında iki erkek çocuğun ardından kız çocuklarının dünyaya gelmesiyle sevindiklerini fakat bebeğin rahatsızlığıyla sevincin hüzne dönüştüğünü dile getiren baba Kadir Bozkurt, bu rahatsızlığın 10 bin doğumda bir görüldüğüne dikkat çekti.
Hasret bebeğin dünyaya geldiğinde anne sütü bile içemediğini kaydeden baba Bozkurt, "Kızım dünyaya geldiğinde iki erkek çocuğun ardından kız çocuğum dünyaya geldiği için çok mutluydum fakat rahatsızlığını öğrenince sevincim hüzne dönüştü. Sincik-Kahta ve Adıyaman merkezde bulunan hastanelere sırasıyla sevk edilen kızım daha sonra Adana'ya sevk edildi. Sevkler kuvözün içinde ambulanslarla sağlandı" dedi.
Kendisine yardım eli uzatan Vali Ramazan Sodan'a teşekkür eden Baba Kadir Bozkurt, kızının rahatsızlığı aşamasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Kızım 22 Mart 2010 günü dünyaya geldi. Doğumdan sonra bizi eve gönderdiler fakat eve geldikten birkaç saat sonra çocuğumun rahatsızlandığını gördüm. Ağzı bir balık gibi açıktı ve hiç ağlamıyordu. Bunun üzerine kızımı Sincik Devlet Hastanesine götürdüm. Buradan Kahta'ya, Kahta'dan ise Adıyaman'a ambulanslarla sevk edildi. Adıyaman'da kızımın yemek borusunun olmadığı tespit edildi ve Adana'ya sevk edildi. Adana'da da ilk önce Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine daha sonra da Çukurova Üniversitesi
Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildik. Kısacası hastane hastane dolaştık. 2 günlük kızım ameliyata alındığında bizde kapı önünde endişeli bir şekilde, dualar ederek bekliyorduk. Ameliyat başarıyla tamamladı, bizde derin bir nefes aldık. Ameliyat sonrasında doktorlar kızımın 6 yıl boyunca ayda iki kez Adana'ya muayeneye gelmesini istedi. Gelirimiz olmadığı için bu durum bizi sıkıntıya soktu. Bu konuda taleplerimiz vardı. Taleplerimize Vali Bey kulak verdi. Kendisinden Allah razı olsun. Adana'ya
gidiş-geliş yol ücretlerimiz Vali Ramazan Sodan'ın girişimiyle Sincik Kaymakamlığı tarafından karşılanacak".