Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar, görevine başladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) başkanlığına seçilen Avukat Vedat Ahsen Coşar, görevine başladı.

Makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Coşar,

  Türkiye Barolar Birliği ( TBB ) başkanlığına seçilen Avukat Vedat Ahsen Coşar , görevine başladı .

Makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Coşar , çağdaş ve kurumsal yönetimin öncelikli ilkelerinin adil olmak , sorumluluk , şeffaflık ve hesap verebilirlik olduğunu söyledi .

Başkanlığa layık gören meslektaşlarına her zaman hesap vermeye hazır olduğunu vurgulayan Coşar , göreve başlamasından dolayı mal bildirimini kamuoyunun bilgisine sunduğunu belirtti . Ankara Barosu Başkanlığı ' nda edindiği birikimini yeni görevine de taşıyacağını anlatan Coşar , " Seçimi geride bırakmış olmakla artık geleceğe bakmamız , bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da el ele vermemiz gerekir . Bilgiyi , aklı , siyaset ahlakının temel ilkelerini , hukuku , hukukun üstünlüğünü rehber alacağız . Birlik olma iradesini yani sevgiyi , saygıyı ve dayanışma ruhunu öne çıkaracağız . Sabır , cesaret ve kararlılık içinde ama çok çalışarak , bugüne kadar yaptıklarımızı daha iyi yapmamız , böylece yaratacağımız sinerji ile birliğimizi , barolarımızı ve mesleğimizi yüksek değer yaratan bir konuma getirmemiz gerekir . " dedi .

Türkiye Barolar Birliği , 78 baroda örgütlü ve 66 bini aşkın avukatı temsil ediyor . 7 ' inci başkan olan Coşar , 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ' nden mezun oldu . 1975 yılından itibaren Ankara Barosu ' na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapan Coşar , 2004 yılından bu yana da Ankara Barosu Başkanlığı ' nı yürütüyordu .