Kayseri Osb'de Enerji Toplantısı Yapıldı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilere yönelik olarak 'elektrik piyasasındaki son gelişmeler ve enerji tedarik şirketinin değişimi' hususlarında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

  Toplantıda OSB Enerji Danışmanı Ahmet Seferoğlu ve OSB Müdürlüğü Elektrik Birim Amiri Fazlı Gündoğan tarafından Organize Sanayi Bölgesi ' nin enerji yapılanması hakkında katılımcılara bilgi verildi . Ahmet Seferoğlu , yaptığı konuşmada , Kayseri OSB ' nin Enerji Piyasası Denetleme Kurumundan elektrik dağıtım lisansını 2007 yılında aldığını belirterek , Bölge Müdürlüğünün konu ile ilgili bütün faaliyetlerini 4628 Sayılı Enerji Piyasası Kanunu ve İlgili Mevzuatları doğrultusunda yapmakta olduğunu vurguladı .
OSB ' nin enerjiyi aldığı fiyattan sanayiciye sattığını , bu fiyat üzerine herhangi bir kar payı konmadığını da dile getiren Seferoğlu , sadece EPDK ' nın onaylamış olduğu enerji dağıtım bedelinin tahsil edildiğini belirtti .
OSB Elektrik Birim Amiri Fazlı Gündoğan ise konuşmasında bölgedeki mevcut enerji yapılanması ve yürütülen çalışmaları anlattı . Gündoğan , " Bölgemizde 900 elektrik abonesi bulunmakta olup yıllık ortalama 670 milyon kwh elektrik tüketimi gerçekleşmektedir . İlk 5 aylık tüketimler baz alındığında , 2010 yılı toplam tüketimimizin yaklaşık 800 milyon kwh olarak gerçekleşeceği tahmin edilmektedir . Şu anda Havai Hatlı elektrik şebekesinin yeraltına alınması çalışmaları devam etmekte olup , şebekemizin yüzde 90 ' ının yeraltına alınması işlemi tamamlanmıştır . 2010 yılı içerisinde havai hatların yeraltına alınması çalışmaları tamamlanacaktır " dedi .
Son olarak konuşmasını yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü , " Şu an itibariyle Kayseri OSB olarak enerjiyle ilgili bir problemimiz bulunmamaktadır . Bu da yatırımlarımızı doğru yaptığımızın bir göstergesidir . Enerji arızalarında bugün yüzde 87 ' lik bir iyileşme sağlanmış , kayıp kaçak oranımız da yüzde 1 ' e düşmüştür " dedi .
Enerji tedarikçisi olarak Zorlu Enerji İle yapılan anlaşma hakkında da bilgi veren Hasyüncü , " Ege Gaz ile yüzde9 . 1 gibi oldukça yüksek bir iskonto üzerinden yapmış olduğumuz anlaşmamız gereğince taahütte bulunduğumuz rakamı gerçekleştirmek adına elektriği Zorlu Enerji ' den almaya başladık . Ege Gaz ' dan almış olduğumuz iskontoyu da tüketim miktarlarına göre oranlayarak sanayicilerimizin faturalarına yansıttık . Şimdi Zorlu Enerji ile de bir anlaşma yapmaktayız . Bu anlaşma sonucunda da sanayicilerimize elektrikte yüzde 5 ' lik bir iskonto yansıtacağız . Her zaman sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz " dedi .
Katılımcıların konu ile ilgili sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi .