Esenyurt'ta Tüketici Derneği kuruldu

Nüfusu 500 bine yaklaşan Esenyurt İlçesinde vatandaşların tüketimden doğan haksızlıklarını önlemek amacıyla, Tüketici Hakları Koruma ve Bilinçlendirme Derneği kuruldu

  Esenyurt halkını tü ; ketim konusunda bilinç ; lendirmek ve haklarına sahip ç ; ıkmasını sağlamak iç ; in kurulan dernek , oluşturulan yö ; netim kadrosu ile Esenkent Hasbahç ; e restaurant ta dü ; zenlenen kahvaltı programında basın mensuplarına tanıtıldı .

Dernek kurucu başkanı Sü ; leyman Alagö ; z kahvaltı sonrası yaptığı bilgilendirme konuşmasında &ldquo ; Esenyurt ' ta daha ö ; nce bö ; yle toplumsal anlamda bir dernek yoktu . Bu dernek mevcut olan diğer İl , İlç ; e , kö ; y ve farklı sivil toplum ö ; rgü ; tlerinin dışında bü ; tü ; n insanları kapsayan bir oluşumdur . Ç ; ü ; nkü ; insanlar doğumdan , ö ; lü ; me kadar mal ve hizmet satın alırken tü ; ketimden dolayı hataya ve haksızlığa uğrayabilir . Artık Esenyurt ' ta da bu tü ; r haksızlıklara uğrayan vatandaşların kapısını ç ; alacağı bir kurum olarak tü ; keticilerin , bilinç ; li birer tü ; ketici olması sağlanacaktır .

Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ' nu ve İlç ; e Kaymakamı Halil Uyumaz ' ı ziyaret ederek kendilerinden bu konuyla ilgili bilgilerini aldık . Belediye Başkanımız Esenyurt ta modern bir ilç ; eye yakışır şekilde hiç ; bir eksiğin olmaması iç ; in uğraş vermekteyiz diyerek , dernek iç ; in bir yer vereceğini de belirtti . Kaymakam Halil Uyumaz ise , bö ; yle bir dernek Esenyurt ' a gerekli olduğunu , vatandaşlarımıza yardımcı olacağına inanıyorum hayırlı olsun dedi .

Dernek Başkanı Alagö ; z ; İlç ; emizdeki il derneklerini ziyaret ederek onların bu konuda bize ç ; ok destek olacaklarını dü ; şü ; nerek , bilgi alış verişi yapacağız . Siyasi partileri ziyaret ederek onlardan da bilgi alacağız . Okullarda bilgilendirme toplantıları yaparak , bilinç ; li tü ; ketici nasıl olmalıdır , konusunda seminer dü ; zenleyeceğiz . Derneği kurma aşamasında hiç ; bir siyasi , memleket , etnik ayırımcılığı dü ; şü ; nmeden yö ; netim oluşturduk . İki ayı geç ; en sü ; rede yö ; netimle birlikte , toplam 70 ü ; yemiz olmuştur . Esenyurt ' lu vatandaşı bilgilendirmek iç ; in , bilinç ; tü ; ketici kimdir . Tü ; ketici yasal hakları , sorunlarınız iç ; in başvurulacak kurumlar , bir mal satın alınırken nelere dikkat edilmeli başlıkları altında broşü ; r hazırlayarak dağıtıyoruz . Bunun dışında ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde daha geniş anlatımlı kitapç ; ık hazırlayarak , tü ; m Esenyurt ' un bilgilenmesini sağlayacağız . Tü ; ketici sorunları ile karşı karşıya geldiğiniz zaman başvurulacak kurumlar ; Esenyurt tü ; ketici haklarını koruma ve bilinç ; lendirme derneğidir . İlç ; e tü ; ketici sorunları hakem heyeti ( Kaymakamlık ) , İl tü ; ketici sorunları hakem heyeti ( Valilik ) , Tü ; ketici mahkemeleri , Etiket mecburiyeti uygulama konusundaki şikayetler iç ; in , Belediyeler ' e başvurabilirsiniz . Bu anlamda siz değerli basın mensuplarının ' da desteğini isteyerek bize bü ; yü ; k katkı sunacağınıza inanıyorum&ldquo ; dedi .

Yö ; netim kurulu asil ve yedekler

Dernek yö ; netimi 7 asil , 7 yedek yö ; netim kurulu , 3 asil denetim , 3 yedek denetim kurulu olmak ü ; zere , toplam 20 kişiden oluşmaktadır . Yö ; netim Kurulu ; Sü ; leyman Alagö ; z ( Başkan ) , Yılmaz Şen , Fikret Kü ; ç ; ü ; kö ; neralp , Sezai Gü ; ntav , İlyas Dü ; z , Erbakan Demir , Adem Ekiz .

YedekYö ; netim ; Hayrettin Babahan , Coşkun Sağ , Yaşar Ç ; avdir , Muharrem Kurtca , Metin Akar , Mehmet Kadıoğlu , Atilla Ö ; ztü ; rk ' ten oluşmaktadır .